Filmrecensie: Unfriended

De trailer van Unfriended had ik vlak nadat hij uit was gezien en het leek me meteen een coole film. Het zag er eng uit maar had een uniek concept en filmwijze waardoor ik deze film sowieso wilde zien. Toen mijn zusje en ik een vrij avondje hadden en de mogelijkheid hadden om deze film te gaan kijken, deden we dat meteen. Mijn zusje is zelf wat meer ervaren in horrorfilms, dus ik had het idee dat ik degene was die in zijn broek zou pissen van angst. Dit was niet het geval, want ik heb me juist erg vermaakt bij deze film en het hele enge gedeelte viel nog mee.

Unfriended is een horrorfilm over zes jongeren die op een avond een Skype-gesprek hebben met z’n allen. Er komt een zevende persoon in de chat onder de naam van een meisje die vorig jaar zelfmoord heeft gepleegd. Dit was hun oud-klasgenote en ze zijn erg geschokt. Wie breekt er nou in een account van een overleden persoon? Het was ook precies een jaar geleden dat ze overleed… Na een tijdje merken de pubers dat deze persoon meer over hun weet en hun dood wil hebben. Het blijkt iets bovennatuurlijks te zijn en de jongeren vrezen voor hun leven…

 

Het bijzondere aan deze film is dat de hele film wordt gevuld door een computerscherm. De hele tijd zie je dus een computerscherm van één van de personages. Blaire Lily (Shelley Hennig) heeft in het verleden een goede vriendschap opgebouwd met Laura Barns (Heather Sossaman), maar de twee zijn wat uit elkaar gegroeid. Je volgt haar computerscherm, haar Skype-gesprek met haar vrienden, de berichtjes die ze stuurt naar anderen en haar internetpagina’s. Dit idee van filmen vond ik echt origineel en is een groot pluspunt van de film. Blaire komt er ook snel achter dat de nieuwe persoon in de chat inderdaad hun overleden klasgenote is. Deze klasgenote pleegde zelfmoord omdat er een beschamend filmpje van haar op internet stond en werd gepest hierdoor. De zes jongeren zijn hierbij betrokken geweest en hebben behoorlijk wat geheimen die blootgesteld moeten worden. De geest van Laura Barns zegt dat niemand de chat mag verlaten, omdat er anders iemand dood gaat. Laura heeft bovennatuurlijke krachten als geest en deze zijn enorm beangstigend!

 

Een ander pluspunt aan de film is dat alle personages wel hun geheimen hebben en dit allemaal bekend wordt gemaakt. Ze zijn niet alleen vreselijk geweest tegenover Laura, maar ze hebben ook veel voor elkaar te verbergen. De onthullingen zijn best schokkend en Laura weet hen telkens voor het blok te zetten.

De geest van Laura is best angstaanjagend en vaak probeerde ik wat afstand van het beeldscherm te hebben, voor het geval er iets spannends aankwam. Het was zo zeer nog niet eng, want echt bloederig was het niet, maar de angst zat hem meer in de spanning die werd opgebouwd, zeker naarmate de film vordert. In de film zijn er wat opdrachten waarbij er een deadline is qua tijd en dat aftellen is zo vreselijk om te zien. Maar of dit echt een enorme horror is? Nee. Het is zeker een toffe film en ik zou hem zo weer kijken, maar de echte ruige horrorliefhebbers besteden hun tijd waarschijnlijk eerder aan een andere film. De cameratechniek, het acteerwerk en de spanning zat er goed in, maar na het kijken van deze film dacht ik meteen ”Nou, dat viel mee”. Een prima horrorfilm om te kijken als je alleen thuis bent, en dan vooral achter de laptop voor de extra spanning…

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben best benieuwd naar deze film! Door de manier waarop het is gefilmd (door beeldschermen) is het vernieuwend en dat kan het horrorgenre wel even hebben, iets vernieuwends! Ik ben best een horrorfanaat, het kan me dan ook niet eng genoeg zijn haha. I will give this a try too!

  1. Ben benieuwd wat je ervan vindt! Echt horror-horror vond ik het ook niet, maar mijn zusje daarentegen vond het onwijs spannend!

 2. Aaaaah! De trailer heb ik een tijd terug gezien. Hij lijkt me super vet! Maar ik kijk horrorfilms het liefste overdag :$. Als ik nachtmerries krijg ga ik jou de schuld geven!

  Leuke recensie 🙂

  1. Gewoon over mij dromen dat is veel leuker 🙂 .

 3. Ik ben jammer genoeg niet aan horrorfilms. Daar kan ik niet zo goed tegen

 4. Ik wil deze film ook nog altijd kijken, maar ik vergeet hem steeds. Binnenkort toch maar eens doen dan.

 5. Wat apart zeg! Ik wil deze ook wel een keer zien 😀 Als ik nu nog maar op Skype durf na het zien van deze film D:

  • Vera op maart 1, 2016 om 5:10 pm
  • Reageer

  Door je recensie ben ik benieuwd geworden naar Unfriended!!! Ben vooral geïnteresseerd in hoe de film gefilmd is. Filmen door beeldschermen komt weinig voor, net zoals via camera’s van mobieltje zoals je beschreef in je recensie van Chronicle. Moet deze film snel gaan zien!!! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.