Filmrecensie: Warm Bodies

Een paar maanden geleden las ik Warm Bodies, een dodelijk liefdesverhaal tussen een zombie en een levend meisje. Ik vond het boek erg goed geschreven (ik gaf het daarom ook een 8). Ik wilde al snel de film gaan zien. Ik had vorig jaar al trailers ervan gezien maar ik wist niet dat er een boek van was. Toen ik eenmaal het boek uit had, was ik zo nieuwsgierig geworden naar de film en hoe het verhaal zou uitpakken op het witte doek. Laatst besloot ik daarom maar de film te gaan kijken, een goede keus was dat geweest zeg!

Warm Bodies 1

R is een zombie. Ooit had hij een normaal leven als jonge zakenman, maar dat is hij allang vergeten. Hij zit met een grote horde zombies bij een verlaten vliegveld. Op een dag gaan ze op zoek naar wat mensenvlees en ze vinden wat slachtoffers. R eet de hersenen van een jongeman en komt hierdoor wat te weten over Julie, de vriendin van de jongen. Als zombies hersens eten, krijgen ze wat gebeurtenissen te zien van de desbetreffende persoon. R wordt verliefd en wil Julie beschermen. Hij snapt niet precies waarom, maar hij probeert koste wat kost haar te redden.

 

Boekverfilming zijn lastig te verfilmen, maar Warm Bodies heeft het wel goed gedaan als film. De verhaallijn was grotendeels intact gebleven en alle gebeurtenissen klopten. Het volgt trouw het boek, het heeft alleen een nieuw soort zombies toegevoegd om extra spanning te creëren in het verhaal (wat ik totaal geen probleem vond, ik vond de film daardoor veel spannender!).

Warm Bodies 2

Net als in het boek wordt er veel aandacht besteed aan de groei van de personages, voorname die van R. De makers hebben het karakter van R mooi vorm gegeven en het acteerwerk is ook fantastisch gedaan. Wat is R toch grappig, aandoenlijk en extreem awkward. Zijn zombie-uitstraling en handelingen waren zo komisch om te zien, ik heb vaak moeten lachen tijdens het zien van de film. De acteurs hebben zich goed ingeleefd in de zombies. Zombies knipperen ook niet met hun ogen (Nicholas Hoult, de acteur die R speelt, gaf tijdens de opnames de opmerking dat zombies dat eigenlijk niet konden en sindsdien mochten alle acteurs niet knipperen) en de grime is ook mooi gedaan (helemaal als je de film in zijn geheel ziet).

Warm Bodies 3

De setting was net als in het boek erg gaaf. Het vliegveld vol met zombies was geweldig om te zien en de nederzetting van de overlevende mensen zag er ook gevaarlijk uit. Het was precies zoals ik me had voorgesteld uit het boek! Dit maakt het daarom een prima boekverfilming. De verhaallijn hebben ze gehouden, er is wat extra spanning toegevoegd, de personages zijn sterk neergezet, je leeft echt met R mee, de setting is perfect gebaseerd op het boek, erg positief dus! Ik raad je daarom zeker aan om Warm Bodies te kijken, of je nou wel of niet het boek hebt gelezen. De dames kunnen genieten van de romantiek in de film en beide seksen kunnen schateren van het lachen door de debiele uitspraken en acties van R en de rest van de personages. Een dikke aanrader dus!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik had nog nooit van deze film gehoord, maar het klinkt heel origineel en leuk! Ik ga hem binnenkort zeker eens kijken! 🙂

  2. Ik wil deze film ook nog zien, maar ik denk dat ik eerst het boek wil lezen

  3. Ik ben heel benieuwd naar deze film, maar het boek staat nog ongelezen in mijn kast.. Daar eerst maar eens tijd voor maken 😉

  4. Volgens mij heb ik deze film al drie keer gezien. Ik vind hem zó leuk!

  5. Het komt zelden voor dat ik een film beter vind dan het boek, maar dat was in dit geval wel zo! De film vond ik wel vermakelijk, maar het boek vond ik echt tenenkrommend, haha!

  6. Ik ben ontzettend benieuwd naar de film!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.