Fimrecensie: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

De afgelopen weken zag ik af en toe een film op Netflix voorbij komen over het Eurovisie Songfestival, waar alles over de top leek te zijn. Ik was zelf niet heel enthousiast over de film, maar ik hoorde van zowel vrienden als podcasts dat de film leuker is dan verwacht. Mijn fangirl is zelf een enorme fan van het songfestival, dus ik was overgehaald en ging hem met haar kijken. De uitkomst van de film had voor ons een onvoorspelbare werking, want ik vond hem fantastisch, terwijl mijn fangirl er juist geen liefhebber van was!

Bron: IMDb

Lars en Sigrit wonen in een klein dorp in IJsland en hebben als droom om op het Eurovisie Songfestival te staan en te winnen. Ze maken liedjes en treden op in hun dorp, maar de bewoners van het dorp vinden hun nummers maar slecht. Toch sturen ze hun nummer op, en wonder boven wonder krijgen ze de kans om IJsland te vertegenwoordigen. Kan de droom van Lars en Sigrit dan toch uitkomen?

The Story of Fire Saga is een extreem glamoureus verhaal over twee muzikanten met grote dromen. Ondanks de nukkige vader van Lars is het zijn grote droom om op het podium te staan en de winst voor IJsland in de wacht te slepen, hoewel de dorpsbewoners het maar niks vinden. Sigrit heeft dezelfde droom, maar stiekem heeft ze al die tijd een oogje op Lars. Met veel geluk krijgen ze een plekje om IJsland te vertegenwoordigen, maar de spanningen lopen hoger op als andere deelnemers zich bemoeien met de band tussen Lars en Sigrit. Will Ferrell die Lars speelt vond ik zelf vrij grappig (afgezien een paar flauwe grappen), maar niet iedereen zou zijn acteerkunsten geweldig vinden. Rachel McAdams speelt Sigrit ook met veel plezier, het is zo goed te zien dat de cast echt vol genot hun rollen spelen. Dit maakt de film des te leuker, want het plezier van de acteurs weet het naar een hoger niveau te brengen.

Bron: IMDb

Het verhaal is op sommige punten wat overdreven en onlogisch (zo zou het einde volgens mijn fangirl praktisch onmogelijk zijn), maar dat doet er voor mij haast niet toe. De film is gewoon zo slecht, dat het juist geweldig is. Vooral het nummer van de Russische kandidaat is echt hilarisch en ik ben er nog steeds niet uit of deze film een lofzang is op het songfestival, of dat het juist het festival te kak wil zetten. Daarbij zijn er heel veel cameo’s van artiesten die mee hebben gedaan aan het songfestival, dus het kan echt een feest van herkenning zijn. De makers halen gewoon alles uit de kast om de humor en typische songfestival elementen goed naar voren te brengen, wat naar mijn idee zeker is gelukt.

Deze film, je haat het of je houdt ervan. Mijn fangirl heeft het eerste gevoel, ik juist het tweede. De film is lekker slecht, de acteurs hebben veel lol en het songfestival wordt gekarikaturiseerd, hoewel dat haast niet kan omdat het festival van zichzelf al zo extravagant is. Ik heb in ieder geval keihard gelachen om de film, dus voor een avondje vermaak zit je aan het goede adres! The Story of Fire Saga krijgt wat mij betreft 8 van de 10 points!

2 reacties

  1. Ik ben ook echt een eurovision-fan en ik vond deze film echt heeeerlijk. Zo slecht, maar daarom juist fantastisch.

  2. PLAY JAJA DING DONG! Deze film is echt episch xD De soundtrack heeft hier ook dagen op repeat gestaan, haha!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.