Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Ik ben een Nerd, een Geek en een grote Fanboy, maar Otaku (anime-liefhebber) kan in principe ook in mijn naam, want ik ben ook gek op anime! Graag stel ik je voor aan een anime waar ik echt verslaafd aan raakte, namelijk Fullmetal Alchemist Brotherhood. Dit is een anime over magie, alchemie, gevaarlijke schurken, een schitterende wereld en een bijzondere broederband. Een fantastische serie van 64 afleveringen die het verhaal van de manga goed volgt.

Vanwaar de Brotherhood aan het einde? Dit komt omdat dit de tweede serie is van Fullmetal Alchemist. Tien jaar geleden was de serie Fullmetal Alchemist te zien, maar deze begon halverwege het verhaal een eigen kant op te gaan omdat de manga nog niet klaar was. In 2009 begonnen ze dus met de serie die nu wel trouw blijft aan de manga. Een goede beslissing, want de verhaallijn van de manga is fantastisch en dit is zeker één van mijn favoriete anime!

 

Je volgt het verhaal van Edward en Alphonse, twee broers. Hun moeder was een paar jaar geleden overleden, en de jongens probeerden hun moeder terug te halen door een soort magie, alchemie. Dit liep uit de hand, want hun moeder kwam niet tot leven en Elric overleed bijna, zijn geest was losgehaald van zijn lichaam. Edward had de geest van Elric kunnen stoppen in een harnas, en sindsdien is Elric het harnas en is zijn lichaam niet terug te vinden. Ook heeft Edward door deze actie zijn arm verloren en heeft nu een mechanische arm. De broers gaan op zoek naar de steen der wijzen, die hun lichamen en hopelijk ook hun moeder terug kan halen. Tijdens hun avontuur maken ze kennis met veel bondgenoten en vijanden en blijken er dingen te zijn die de broers nooit voor mogelijk hadden gehouden…

Deze anime zit vol met spanning, legendarische gevechten, een prachtige broederband en veelzijdige personages. In de eerste afleveringen is er al meteen een duister sfeertje te vinden en het is geweldig om te zien dat de verhaallijn wordt uitgebouwd tot iets groots. Er komen steeds meer personages in het verhaal die het nog spannender maken! Deze serie bevat ook veel humor, maar weet zeker wat dramatische afleveringen neer te zetten. Soms lig je dubbel van het lachen en op een ander moment jank je bijna van verdriet.

De magie in deze serie vind ik heel gaaf. Alchemie is het besturen van van materie. Je kan materie afbreken en reconstrueren tot een nieuwe vorm. Menselijke transmutatie is niet goed, want wat is een mensenleven waard, dat is juist zo kostbaar en daardoor is het heel gevaarlijk om een poging te doen om een dode tot leven te wekken, dat weten de broers Elric maar al te goed. Alchemisten gebruiken hun kracht op hun eigen manier en maakt alchemie heel divers. Ook het land waarin de personages leven, genaamd Amestris, heeft wat weg van Europa en ziet er fantastisch uit.

Mocht je ooit willen beginnen aan een epische serie uit Japan, is dit zeker een aanrader. Je bent wel een tijdje bezig met het kijken van alle afleveringen, maar dat is het zeker waard! Het verhaal raakt je enorm, je zou bijna in één keer de hele serie willen zien! De personages zijn stuk voor stuk zo geweldig, iedereen is zo sterk en bereid om te strijden! Vooral het einde is fantastisch, één van de beste eindes die ik ooit tegen ben gekomen bij een serie. Zeker de moeite waard om te zien!

 

Hou jij ook van anime-series?

1 reactie

  1. Dit is mijn favoriete anime.. mede door de diep gelaagde plot en de cultuur-historische achtergrond die in het verhaal verweven zit.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.