Game of Thrones: Seizoen 2

Na het zien van een geweldig eerste seizoen van Game of Thrones, ging ik snel door met het tweede seizoen in deze serie. Het eerste seizoen eindigde al met wat spektakel en werd ik heel nieuwsgierig naar het tweede seizoen. Deze heb ik dan ook snel uitgekeken en ik ben een nog grotere fan geworden van deze serie!

 

Het tweede seizoen van Game of Thrones zit met wat meer magie, nieuwe wonderbaarlijke plekken en gevaarlijke personages. Je volgt het verhaal vanuit vele perspectieven en er gebeurt een hoop. Nieuwe bondgenootschappen worden gemaakt, mensen sterven, gevaar is in elke hoek te vinden, Game of Thrones heeft het allemaal!

De meeste verhaallijnen vond ik heel leuk. Daenerys komt aan bij een nieuwe stad met haar draken, maar sterk is ze nog niet. Al haar bezit is weg en het is moeilijk om weer status te verwerven. Qarth vond ik een mooie stad en ik ben echt dol geworden op Daenerys. Het komt alleen jammer genoeg wat langzaam op gang, ik had verwacht dat haar draken toch ietsjes sneller zouden groeien zodat Daenerys flink meer aanzien krijgt.

 

Arya en Jon Snow hebben het ook moeilijk in dit seizoen. Beide zitten niet goed in hun vel en hebben te maken met veel gevaar. Arya krijgt in dit seizoen ook een interessante bondgenoot, die aan het einde een spetterend wending krijgt. Wow, door die laatste aflevering met Arya wil ik zeker meer zien! Theon vond ik daarentegen maar een egoïstisch mannetje en bleef ik hem vervelend vinden. Ook de rode heks (onze Nederlandse Carice van Houten) irriteerde me enorm, zo’n aparte en rare vrouw is dat!

 

De Lannisters ben ik ook leuker gaan vinden. Joffrey is echt een heerlijke arrogante klootzak, ik zou zijn rol ook eens graag willen spelen, haha! Tyrion is in dit seizoen geniaal, hij is echt een soort voorbeeld voor me geworden, toch nog zo klein maar hij weet zo veel voor mekaar te krijgen en hij weet overal mee weg te komen! Cersei is een grote bitch, maar ook voor haar kreeg ik respect.

 

De laatste aflevering vraagt naar meer, zeker na dat einde! Wauw, dat belooft nog wat voor het volgende seizoen! Na het zien van dit seizoen, ben ik meteen begonnen met het lezen van het boek Achter de schermen van Game of Thrones. Wat ik hier van vond? Dat lees je later deze dag op mijn blog!

 

Wie is jouw favoriete personage uit Game of Thrones?

1 reactie

  1. GoT wordt gewoon echt beter en beter! Ben zo benieuwd hoe seizoen 5 gaat worden 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.