Gamerecensie: Detective Pikachu

Misschien heb je een paar weken geleden de trailer van de film Detective Pikachu voorbij zien komen. Hier komt niet alleen een film van, er is ook een game over Detective Pikachu! Deze is al een tijdje uit, maar tijdens de kerstvakantie heb ik de game uitgespeeld. Hierdoor ben ik nog meer benieuwd geworden naar de film, want de game maakt interessante wendingen. Maar goed, vond ik de game echt zo leuk als ik had verwacht?

 

Detective Pikachu gaat over Tim, die aankomt in Ryme City. Hij is op zoek naar zijn vader, die twee maanden geleden vermist is geraakt. Zijn vader is een detective die onderzoek deed naar een bijzondere zaak waar Pokémon in betrokken zijn, maar is dus spoorloos. Wanneer Tim aankomt bij zijn bestemming ontmoet hij de Pikachu die de partner was van zijn vader, en hij kan met de Pikachu praten! De twee besluiten samen op zoek te gaan naar de vader van Tim en krijgen te maken met de zaak waar Tims vader aan werkte, een zaak die veel gevaar kan opleveren voor Ryme City…

Detective Pikachu is een game waarin je de Sherlock Holmes in jezelf naar boven haalt. Qua gameplay hoef je eigenlijk weinig te doen. Je krijgt veel video’s te zien waarin je Tim en Pikachu volgt op hun avonturen, waarbij je af en toe Tim laat rondlopen op zoek naar informatie, je moet af en toe met Pikachu praten en bepaalde zaken oplossen en bij actiescènes moet je op het goede moment op de A-knop drukken (wat intens makkelijk is als je de moeilijkheidsgraad laag hebt staan). De game is daarom ook prima te spelen voor de jonge lezers (als ze goed Engels kunnen) en het denkniveau is vrij laag, maar bij bepaalde zaken moet je wel logisch nadenken om je conclusies te kunnen maken. Ik vond het zelf in ieder geval erg ontspannend om te spelen, aangezien je vooral geniet van het verhaal.

Het verhaal vond ik erg vermakelijk. Tim en Pikachu lossen in het begin nog kleine en simpele zaken op, maar uiteindelijk merk je het grote plaatje. In Ryme City worden sommige Pokémon uit het niets agressief en onwijs sterk, wat veel schade kan veroorzaken. Gaandeweg het verhaal zie je bepaalde verbanden en worden de opdrachten steeds spectaculairder. Wel vond ik het jammer dat sommige personages niet terugkwamen richting het einde van het verhaal, want ik had graag gezien hoe het met sommige mensen of Pokémon was gegaan na het oplossen van een zaak. De game heeft 10 ”episodes” en heeft zeker een fijne opbouw.

 

De ontknoping van het verhaal vond ik erg gaaf en spannend, maar het hele mysterie rondom de vader van Tim en Pikachu bleef wat mij betreft nog erg vaag. In de game kan je wel hints krijgen over de verdwijning van Tims vader, maar het einde schreeuwt eigenlijk om een vervolg. Ik heb erg veel plezier gehad met deze game, ik gok dat je jezelf ongeveer 15 uur ermee kan vermaken. Nu weet ik niet hoe de moeilijkheidsgraad van de game is als je deze ophoogt, maar misschien ga ik dat ooit uitproberen als ik het verhaal van de game al wat vergeten ben. Door de game ben ik in ieder geval heel benieuwd hoe de film gaat uitpakken, aangezien ik niet verwacht dat het complete verhaal van de game wordt gebruikt. Als je in ieder geval een andere soort Pokémongame wil uitproberen, ben je met Detective Pikachu aan het juiste adres!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.