Gamerecensie: New Pokémon Snap

Het heeft meer dan tien jaar geduurd, maar eindelijk kunnen fans weer aan de slag met foto’s maken van Pokémon. Pokémon Snap kwam uit op de Nintendo64 en was een zeer fijne en ontspannende game, en nu is de remake uitgekomen op de Nintendo Switch. Meer Pokémon om te fotograferen, andere locaties om te ontdekken en meer weten over de mysteries rondom deze nieuwe regio. Bij de Gamemania was er een actie waarbij je een Wooloo knuffel of een Charmander knuffel kon krijgen met korting, dus daar maakte ik goed gebruik van! Is dit de game waar ik al die jaren op aan het wachten was?

New Pokémon Snap is een spel waarbij je een heerlijk vakantiegevoel krijgt. Als Pokémonfotograaf ga je naar de Lental regio, waar verschillende eilanden zijn waar je elk op een paar plekken een route kan afleggen in een speciaal voertuig. De route is vooraf bepaald, jij gaat aan de slag met het fotograferen van Pokémon! Naast foto’s maken kan je ook andere acties uitvoeren, zoals inzoomen, het gooien van een appel, het afspelen van een liedje en meer. Daarbij kan je nog geheime routes ontdekken en probeer je dus alle Pokémon in het spel te fotograferen. Door het vinden van geheimen krijg je toegang tot nieuwe gebieden en door het perfectioneren van je foto’s in een bepaald level kan je hogere niveaus bereiken en meer Pokémon zien.

Bron: NintendoNL

Naast het vullen van je Pokédex kan je Pokémon ook verschillend gedrag laten vertonen. Hoe zeldzamer het gedrag, hoe meer sterren je voor de foto krijgt (variërend van 1 tot 4 sterren). Hierdoor kan je nog meer halen uit het spel, maar daar blijft het niet bij! Er zijn missies waarin je allemaal opdrachten hebt, meestal waardoor je fascinerende acties ziet van Pokémon. Ook zijn er mijlpalen die je kan halen, dus als je deze game compleet wilt uitspelen ben je wel even bezig. Het verhaal zelf zou je binnen tien uur kunnen uitspelen als je meteen weet waar je moet zoeken, maar vooral het rustig ontdekken zorgt voor veel meer voldoening.

Bron: Gamemania

De game werkt heel ontspannend en bij elke mijlpaal kijk je weer je ogen uit naar alle nieuwe geheimen die je kan ontdekken. De graphics zien er adembenemend uit, en biedt ook veel mogelijkheden voor de toekomst. Hopelijk komen er ooit games waarin je Pokémon op zulke natuurlijke wijze bepaald gedrag ziet vertonen, want hierdoor raak je niet uitgekeken. Vooral in het begin kan je uren achter elkaar spelen, maar na het uitspelen van de game kan het wat eentoniger worden. Ikzelf speel daarom nu wat korte sessies, zodat ik elke keer weer iets anders probeer te ontdekken of weer een ander gebied verken. Hierdoor vind ik de prijs voor de game iets aan de hoge kant, maar als je net zoals ik graag de tijd neemt en geniet van alle Pokémon kan je hier heel veel uren spelplezier uit halen. Ook vond ik het verhaal achter de eilanden ook erg leuk en was ik erg onder de indruk van de laatste twee gebieden die je kan vrijspelen.

Bron: Pokémon United

Al met al vind ik New Pokémon Snap een geslaagde game waar je enorm van kan genieten. Het geeft veel ontspanning, is grafisch erg prettig en het compleet maken van je Pokédex houdt je wel even bezig. Als fanatieke Pokémonfan moet je deze game gewoon in huis halen, want fotograferen was nog nooit zo leuk geweest! New Pokémon Snap krijgt van mij een fotogenieke 9!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.