Gamerecensie: Pokémon Sword & Shield: TheIsle of Armor

Afgelopen woensdag zat ik er helemaal klaar voor. Pokémon Sword & Shield: The Isle of Armor kwam online, het eerste deel van het uitbreidingspakket van Pokémon. Je zou naar een eiland gaan ten oosten van Galar, en daar nieuwe avonturen tegemoet gaan! Bij de Gamemania kocht ik de uitbreiding, waarbij ik ook een mooi poster kreeg. Erg tof! Om 4 uur kon ik de update uitvoeren en kon mijn avontuur in The Isle of Armor beginnen!

Bron: The Pokémon Company

Een nieuw gebied vol nieuwe Pokémon

The Isle of Armor is een nieuw eiland vol mooie plekken om te bezoeken. Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was van deze nieuwe gebieden. Je kan veel over het water en meerdere gebieden zijn verbonden door grotten. Erg leuk, want bij elke gang in een grot kan je weer een nieuwe plek ontdekken! Ik heb al flink wat uurtjes in de uitbreiding zitten, maar ik kan nog met gemak verdwaald raken op het eiland. De makers zorgden ervoor dat er echt genoeg te ontdekken valt, helemaal omdat er nieuwe items zijn. Er zijn ook genoeg nieuwe Pokémon om te vangen, namelijk ongeveer een stuk of honderd. Sla dus vooral veel Ultra Balls in, want je hebt ze echt nodig! Het hele eiland heeft een zomers sfeertje en ik genoot echt van de verschillende locaties en landschappen. Ook kan je weer flink wat uurtjes spenderen om je nieuwe Isle of Armor-Pokédex compleet te maken, dus voor 15 euro (de helft van de uitbreidingspas) vind ik het zeker waard.

In de dojo met een nieuwe vriend

De verhaallijn vind ik ook erg leuk. Je hebt een nieuwe rivaal en je sluit je aan bij een dojo, waarin je drie opdrachten moet voltooien om meester van de dojo te worden. Maar na die drie opdrachten sta je niet stil! Je krijgt daarna Kubfu, die je kan trainen totdat hij kan evolueren door middel van het bevechten van een toren. Je hebt de keuze uit twee torens, elke toren zorgt ervoor dat de evolutie van Kubfu een ander type heeft: water of dark. Zorg dus ook vooraf dat je veel punten hebt gespaard in de wild area en experience stones hebt verzameld, want dat is wel handig als je Kubfu zo snel mogelijk wil laten evolueren (ik trainde hem tot level 70, dus zonder stenen is dat een flink karwei). Zelfs daarna ben je nog niet uitgespeeld, er valt genoeg te doen! Ik verveelde me geen enkel moment, zeker omdat de personages lekker uitgesproken zijn.

Wat extra’s zodat je alles uit de kast kan halen

Naast de verhaallijn en het verkennen van een nieuw gebied zijn er ook nog genoeg extraatjes waarmee je nog meer uit het spel kan halen. Probeer alle 151 verstopte Diggletts te vinden op het eiland, maak nieuwe voorwerpen en zorg voor nieuwe kledingstukken. Er valt genoeg te doen, maar ik zal niet alles verklappen. Er is in ieder geval veel moeite gedaan in wat kleine toevoegingen in de game waardoor het verkennen van het eiland extra dimensies krijgt. Ik krijg in ieder geval zin om zelfs na het uitspelen van de verhaallijn verder te spelen, want ik weet nu al dat ik volledig voorbereid wil zijn als de nieuwe uitbreiding uitkomt.

Hoewel ik het belachelijk vind dat Nintendo zo makkelijk geld binnen harkt door een uitbreidingspas, vind ik het wel het geld waard. Voor twee nieuwe gebieden betaal je 30 euro, dus de helft per uitbreiding. Als je echt alles tot in de details verkent ben je zo rond de tien uur bezig, dus naar mijn idee is dat wel het geld waard. Ik speel in ieder geval weer met veel plezier Pokémon Shield (na het voltooien van de Pokédex was ik er wel klaar mee), dus ik kan nu al niet wachten op The Crown of Tundra, het tweede deel van de uitbreiding die tijdens de herfst uitkomt!

Hoe vind jij The Isle of Armor?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.