Gamerecensie: Pokémon Unite – Nintendo Switch

Afgelopen maand kwam Pokémon Unite uit op de Nintendo Switch, een gratis online game waarin je in een arena met een team van Pokémon tegen een ander team kan strijden, vergelijkbaar met spellen zoals League of Legends. Hoewel ik daar zelf een neutrale fan in ben, leek het me wel leuk om een Pokémonversie te spelen! Al snel pakte ik het spel bijna dagelijks op, maar is het een spel wat op de lange termijn leuk blijft?

Bron: Nintendo.nl

Het feit dat Pokémon Unite een gratis game is, is in ieder een erg groot pluspunt. Het spel komt uiteindelijk ook uit voor de smartphone en de game zelf is simpel, maar effectief. Je strijdt in een team van vijf spelers tegen een ander team, waarin je in een grote arena moet vechten. Door het verslaan van wilde Pokémon of je tegenstander verdien je punten, die je kan gebruiken om de ”doelen” van de tegenstander naar beneden te halen. Met sterke Pokémon ben je het andere team steeds sterker af, en door middel van combinaties, speciale items en het samenwerken met je teamleden kan je de winnaar zijn in potjes van tien minuten. Je speelt online tegen andere spelers en kan door het behalen van missies betere items of nieuwe Pokémon scoren. Uiteindelijk beland je in een strategische game waarin je goed moet doorhebben hoe je het beste kan spelen, en door de vele aantallen aan missies en rangen die je kan halen ben je wel een tijdje zoet.

Bron: Nintendo.nl

Waar je wel geluk mee moet hebben, zijn je teamgenoten. In het ene potje werk ik met teamgenoten erg goed samen. We blijven bij elkaar, verdedigen onze eigen doelen en weten het andere team vaak uit te schakelen zodat wij weer punten verzamelen. Dan speelt de game lekker weg, maar het is daarentegen erg frustrerend als je als team wat onhandig bent en telkens op de verkeerde plek bent. Ik speel daarom meestal maar drie potjes op een dag, daarna heb ik het ook echt wel gezien. Daarbij is het een game waar je voor kan betalen zodat je Pokémon sterker zijn. Betaalde spelers zijn al snel overpowered. Volkomen gebruiken omdat de game gratis is en je op een bepaalde manier spelers ervan wil overtuigen om geld uit geven, maar het kan daardoor wel het spelplezier voor de gratis spelers bederven.

Bron: Want.nl

Pokémon Unite is een strategisch spel waar je veel voldoening uit kan halen, helemaal omdat je veel Pokémon en items kan vrijspelen. Toch is het een spel met een houdbaarheidsdatum, want uiteindelijk is het nieuwe er wel uit en moet je echt gedreven zijn om te blijven spelen. De komende tijd pak ik het nog wel op, maar het is geen blijvertje van mij en krijgt daarom een bescheiden 7. Heb jij Pokémon Unite al gespeeld, wat vind je ervan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.