Gamerecensie: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Gisteren kwam Hyrule Warriors: Age of Calamity uit, een nieuwe Zelda-game. Nu wil ik graag de vorige game belichten die bij deze game past, namelijk Breath of the Wild. Dit was de eerste game voor de Nintendo Switch en moest dé game worden die deze console goed op de markt zou brengen. Ik had hem niet meteen gekocht bij mijn Nintendo Switch, maar na een paar maanden besloot ik eraan te beginnen. Is dit de game die de Nintendo Switch nodig had?

Honderd jaar geleden werd het koninkrijk Hyrule aangevallen door Calamity Ganon, een gewreesd monster die van Hyrule een gevaarlijke plek maakte. Prinses Zelda kon hem deels stoppen door hem op te sluiten in het kasteel, maar Hyrule heeft het zwaar nu er vele monsters door het rijk rondlopen. De lijfwacht van Zelda genaamd Link is tijdens de heftige strijd ingevroren, en nu wordt hij bevrijd uit zijn slaap. Hij is de hoop voor Hyrule en kan Ganon stoppen, alleen hij kan de gruwelen van honderd jaar geleden stoppen.

Bron: Nintendo

Deze game is een van de meest briljante spellen die ik ooit heb gespeeld. Breath of the Wild is terecht een knaller voor de Nintendo Switch geweest, want deze game geeft zo veel vrijheid aan de speler. Je hebt wel wat aanwijzingen om de game te spelen, maar je kan zelf bepalen hoe je je avontuur beleeft. Zin om meteen Ganon te verslaan? Ga gerust zonder enige wapenuitrusting naar het kasteel. Wil je iets meer voorbereid zijn? Probeer de vier bazen te verslaan die je krachten geven, of onderzoek de vele tempels die door Hyrule te vinden zijn zodat je meer hartjes of energie hebt. Wil je gewoon rondlopen door Hyrule en alles op je gemakje ontdekken? Dat kan ook! Er is geen vaste handleiding voor deze game, je kan zelf invulling geven aan de weg die Link volgt. Na honderd uur spelen heb je nog lang niet de game uitgespeeld, want er valt zo veel te ontdekken!

Bron: Nintendo

De manier van spelen is fantastisch, maar als ontdekker probeerde ik vooral optimaal gebruik te maken van de storyline. Gaandeweg je avontuur kan je herinneringen ophalen aan de prinses en krijg je meer en meer informatie over wat er honderd jaar geleden gebeurde. Dit kan je in meer detail meemaken bij Hyrule Warriors: Age of Calamity, maar nu krijg je ook al veel te zien. De wereld van Hyrule is gigantisch en bestaat uit bossen, hoge bergen, woestijnen of moerassen, het is zo divers! Er is een groot aantal aan monsters, dieren, wapens, kleding, voedsel, maar ook zeldzame objecten of draken komen ook voorbij. De mogelijkheden zijn eindeloos en in elke hoek van Hyrule valt weer wat interessants te vinden. De game is gewoon al het geld waard, want je kan je er uren mee vermaken.

De moeilijkheidsgraad is nog wel te doen, zolang je maar weet hoe je het spel speelt. Het begin is vrij lastig omdat je weinig tot geen spullen hebt, maar met wat extra hartjes, meer energie en steeds sterkere wapens wordt elk monster steeds makkelijker te verslaan. Zo kon ik uiteindelijk (met heel wat voorbereiding en genoeg maaltijden) in één keer Ganon verslaan, maar dit vereist veel training. De console werkt goed bij de game, want elke knop biedt weer een actie en ik vond het vrij prettig werken, vooral omdat bepaalde acties met elkaar te combineren zijn. De graphics zijn prachtig, zeker als je bovenop een berg staat en uitzicht hebt over de rest van Hyrule. De muziek is erg rustgevend en weet de spanning op te voeren als er gevaar op de loer ligt.

Ik kan gewoon geen nadelen bedenken aan deze game. Elke keer wanneer ik de game opstart, bedenk ik weer een nieuwe missie die ik wil volbrengen. Ik kan grote missies, minimissies of tempelmissies volbrengen, of juist Hyrule verkennen en korokzaadjes verzamelen, nieuwe tempels opzoeken of hersenloos ronddwalen. Deze game biedt gewoon zo veel en ik kan niet uitgekeken raken. Ik kan daarom niet wachten om de proloog te gaan spelen, en het vervolg wil ik meteen op de releasedag in huis halen! Breath of the Wild is een waar meesterwerk en raad ik elke Nintendo Switch eigenaar van harte aan. Deze game krijgt tien uit de tien Link-hartjes!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.