Het jubileumseizoen van Wie is de mol was een feest, en vanavond kunnen we weer verder!

Vorig jaar, aan het einde van seizoen 20, vertelde presentator Rick dat er een verrassing was, en dat er aan het eind van het jaar 2020 een extra seizoen zou komen ter ere van hun jubileum. Ik ben zelf een fanatiek Wie is de mol/De mol kijker, dus ik was meteen nieuwsgierig naar dit seizoen. Vanavond (2 januari 2021) is er weer een nieuw seizoen van Wie is de mol, dus ik blik graag terug op het jubileumseizoen en vertel waarom je zeker in 2021 dit programma moet gaan volgen.

Bron: Wie is de mol avro tros

Mocht je nog nooit Wie is de mol gezien hebben, hierbij een korte uitleg over het programma. In Wie is de mol doen tien kandidaten verschillende opdrachten waarmee ze geld voor de pot kunnen winnen, zoals fysieke opdrachten, puzzels en meer. Een van de kandidaten is de mol, die juist ervoor wil zorgen dat er zo min mogelijk geld in de pot komt. Bij het eind van elke afleveringen moeten de kandidaten een test maken over de identiteit van de mol. Degene die het minst aantal vragen goed heeft, moet het spel verlaten. De mol gaat er nooit uit, dus iedereen moet voor zichzelf uitzoeken wie de bedrieger in het spel is. In de finale zijn drie kandidaten, en de persoon die de mol heeft ontmaskerd wint de pot. Elk seizoen wordt gefilmd in een ander land, dus verwacht ook genoeg inspiratie voor aankomende reizen door het kijken van deze show. Er is genoeg intrige en verschillende spellen die tussen de spelers worden gespeeld, dus het is altijd een mysterie wie de mol daadwerkelijk is.

Bron: Cosmopolitan

Het jubileumseizoen van Wie is de mol bestond uit kandidaten die ooit mee hebben gedaan aan het programma en vroeg uit het spel waren gegaan, of juist net niet de eindstreep hadden gehaald, ondanks dat ze erg geliefd waren bij de kijkers. Deze mensen weten hoe het spel gaat en krijgen een tweede kans om de finale te halen, dus ze zijn bloedfanatiek! Bekende Nederlanders proberen met hun eerste deelname meer bekendheid te creëren, maar nu willen de kandidaten gewoon de mol ontmaskeren en de eindstreep halen. Hierdoor zit de energie er veel meer in en maakt dat fanatisme het veel leuker om te kijken.

Daarbij zijn de kandidaten perfect uitgekozen. Ron Boszhard kon in zijn seizoen nog niet eens de eerste aflevering overleven en de groep ontmoeten, Nikki koos er zelf voor om het spel te verlaten door haar broertje en andere kandidaten hebben door veel pech hun eerste seizoen niet tot het einde gehaald. Ik heb me echt kapot gelachen om Ron en Patrick, Tygo was lekker extreem, Ellie Lust zette haar politievaardigheden weer op de proef en de mol wist vele acties uit te halen waardoor ik deze persoon absoluut niet had verdacht. Pas aan het einde had ik de mol kunnen raden, heerlijk! In dit seizoen maakte het me nog niet eens uit of ik de mol wel of niet ging ontmaskeren, ik kon gewoon genieten van alle opdrachten, de onderlinge interacties en de mooie landschappen van Italië.

Bron: wieisdemolhints

Daarbij hebben de makers leuke twists bedacht waardoor er genoeg mindfucks in het seizoen zitten. Iemand hoeft zijn testuitslag niet te zien door een simpele keuze en halverwege het seizoen is er een gigantische opdracht waar heel veel op het spel staat. Het maakte het spel verfrissend en ik kan daardoor ook niet wachten op het volgende seizoen, hopelijk heeft deze ook genoeg toffe opdrachten en leuke kandidaten (die al bekend zijn)! Ondanks de coronacrisis slaagden de makers erin om een seizoen te filmen in Tsjechië, hulde daarvoor! Ik ga in ieder geval kijken, want naast een mooi land verkennen en toffe opdrachten is het erg leuk om een poging te doen om de mol te ontmaskeren. Het is het gesprek van de dag en er zijn zelfs hele podcasts (zoals Trust nobody) gewijd aan deze show.

Ga jij ook de mol proberen te ontmaskeren in dit nieuwe seizoen? De eerste aflevering is vanavond om 20:30 op Nederland 1 te zien!

2 reacties

  1. Jaaaaa, OMG de joker vond ik echt een fantastische zet!

    Is er btw ook weer een Blogger poule?

    1. Geekish heeft een bloggerspoule, dus die kan je ervoor contacten! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.