How I Met Your Mother

Ik ben altijd wel in voor een grappige serie die je met gemak kan bingewatchen. Toen ik aan een van mijn huisgenootjes vroeg om serie-aanraders, zei hij al snel dat How I Met Your Mother echt iets voor mij was. Toen ik op vakantie was in Londen hebben meerdere boekbloggers gezegd dat ik wat weg had van het personage Barney. Ik keek de eerste aflevering en ik was eigenlijk meteen al verkocht. Helemaal fijn was het om te zien dat deze serie negen seizoenen had en dat ik telkens de serie leuker en leuker vond.

 

How I Met Your Mother gaat over Ted Mosby, vader van twee kinderen. Hij gaat aan hun het verhaal vertellen over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Hij woonde in de stad van New York met zijn huisgenootje Marshall en zijn vriendin Lily, die al sinds de universiteit verliefd op elkaar zijn en een perfect stelletje zijn. Ted en Marshall kennen elkaar ook van de universiteit (ze deelden samen een kamer) en hebben ook een goede vriend Barney, een rijke zakenman die altijd achter de vrouwen weet te versieren. Op een dag ontmoet hij Robin, een vrouw die uit Canada komt en tv-presentatrice wil worden van het nieuws. De twee hebben een date, maar Robin ziet Ted uiteindelijk niet zitten, maar wordt wel een deel van de vriendengroep. Je blijft je afvragen wie de vrouw van Ted is, maar Ted heeft een lang verhaal…

Deze serie… Deze serie… Ik denk niet dat het mogelijk is om uit te drukken hoe gek ik wel niet op deze serie ben. How I Met Your Mother is zo grappig, aandoenlijk, vermakelijk, maar misschien ook wat frustrerend. Deze serie zit bomvol humor, vooral door alle geweldige personages die elkaar alleen maar versterken. Iedereen is zo goed op elkaar ingespeeld en je merkt als je vanaf het begin van de serie kijkt dat er veel verwijzingen zijn naar eerdere gebeurtenissen. Hierdoor is de hele verhaallijn ontzettend leuk om mee te maken, omdat je dan het volledige plaatje ziet van Teds zoektocht naar zijn vrouw. Telkens wanneer Ted een hint gaf naar zijn toekomstige echtgenote, werd ik al helemaal nieuwsgierig en MOEST ik gewoon minimaal vier afleveringen verder kijken, puur omdat ik zo gefrustreerd raakte door de kleine hint die hij gaf over het einde. Zeker met de hele sfeer van New York is er altijd wel een feestje of maken Ted en zijn vrienden te gekke dingen mee (of moet ik zeggen: legendary).

Ted is echt een geweldige kerel. Hij is een architect en heeft een prima leventje. Het enige wat hij mist is een leuke vrouw. Hoewel tijd een echte romanticus is, is hij ook wat ongemakkelijk. Marshall en Lily zijn het ideale schattige stelletje die altijd dol op elkaar zijn. Marshall vind ik heel grappig doordat hij een hele grote en stoere kerel lijkt, maar eigenlijk heel aandoenlijk kan zijn. Lily is ook een ontzettend lieve vrouw, maar heeft toch behoorlijk wat pit. Robin heeft een emotionele kant die ze niet snel laat zien en een geniaal verleden waar ik kapot hard om heb moeten lachen. En Barney… Tsja, Barney is de meest awesome persoon op de wereld. Hij verdient echt een nobelprijs door zijn legendarische acties, versiertrucs en indrukwekkende levensstijl.

 

Toen ik begon aan deze serie, hoorde ik van vele HIMYM-fans veel dingen over het einde. Ze vertelden geen spoilers, maar ik hoorde van bijna iedereen dat het einde heel erg/slecht/teleurstellend was en dat de laatste aflevering de hele serie zelfs verpest had. Nu ik eenmaal het einde heb gezien kan ik zeggen dat ik het einde juist goed vond (hopelijk stelt dat je gerust). Het was een heel emotioneel einde, maar dat gebeurt sowieso wel als een van je favoriete series na 9 seizoenen eindigt. Ik was in ieder geval blij met de keuzes die de makers hebben gemaakt, hoewel ik nog weken erna met enige pijn in mijn hart er aan terugdacht.

How I Met Your Mother is een hele fijne serie en zeker het kijken waard. Teds zoektocht naar de liefde is er eentje die je niet zou willen missen. Het verhaal is zo goed in elkaar gezet, de serie is één groot geheel, de personages zijn fantastisch en de hele aanloop naar de bekendmaking van de vrouw van Ted is echt wonderbaarlijk. De hele serie staat op Netflix, mocht dat nog een reden zijn om de serie te gaan kijken. Ga het kijken en snel, want het wordt legen… wait for it…. dary!

[bol_product_links block_id=”bol_586a63737470f_selected-products” products=”9200000033055949,1002004010382270″ name=”How I Met Your Mother” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”752″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 reacties

  1. Toevallig deze week de volledige serie uitgekeken. Ik ben ook helemaal tevreden met dit einde. Neem ik volledig vrede mee en op een manier kon het niet anders eindigen. Wel vond ik het volledige seizoen net iets minder. Maar over de 9 seizoenen heen is dit een top serie.
    Ik hou van de manier waarop ze spelen met beeld en wat er echt gebeurd is. Terwijl het in andere afleveringen heel anders bleek te zijn.
    Nooit was wat je zag, het echte verhaal.
    Nu vast beginnen zoeken naar een nieuwe komische serie.

    1. Zeker waar! Laatste seizoen vond ik ook wat minder (22 afleveringen verspreid over 3 dagen, sodeju…), maar het einde stelde mij niet teleur 🙂

  2. HIMYM did u mean beste show ooit?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.