iZombie

Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe series waar ik helemaal verslaafd aan kan raken. Laatste werd mij iZombie aangeraden. Ik zag deze serie af en toe voorbij komen, maar ik was er nog niet aan gekomen. Vorige week begon ik dan maar, om erachter te komen dat iZombie echt een hele leuke serie is, het is werkelijk KILLING… Get it? Seizoen 1 staat al op Netflix en het tweede seizoen zou er aan moeten komen.

 

Liv is een geneeskundestudent die tijdens een uit de hand gelopen feest op een boot wordt geraakt door een zombie. Ze valt van de boot af, maar wordt opeens wakker als zombie. Ze eet nu maar al te graag mensenhersenen, maar ze probeert haar menselijkheid te behouden. Ze verlaat haar verloofde en gaat werken bij een mortuarium, waar ze de hersenen eet van de overleden mensen die op een gruwelijke wijze zijn vermoord. Door het eten van deze hersenen krijgt ze af en toe beelden te zien van de overledenen, die haar helpen om moordzaken op te lossen.

iZombie is een luchtige, bloeddorstige en spannende serie voor detective- en zombieliefhebbers. Deze serie is namelijk een mooie mengeling van zombie’s die zich begeven onder de mensheid en het oplossen van moordzaken. Liv heeft bepaalde nieuwe eigenschappen nu ze een zombie is. Ze krijgt visioenen van de mensen wiens hersenen ze eet, maar neemt ook bepaalde eigenschappen over van die personen. Zo eet Liv de hersenen van een kunstenaar en opeens is ze heel creatief, terwijl ze na het eten van een cheerleader verandert in een huppelkutje. Ik vond het erg grappig hoe de persoonlijkheid van Liv zich iets aanpast aan haar maaltijd. Liv heeft zelf geen overdreven persoonlijkheid, dus die extra input van andere mensen maakt haar levendiger (haha, levendig en ze is een zombie).

Daarbij is de hele zombieheid heel gaaf om te zien. Zijn er nog meer zombies in Seattle en hoe komen zij aan hun hersenen? Kan je weer een normaal mens worden? Hoe zijn er zombies ontstaan? Gaandeweg het eerste seizoen krijg je steeds meer antwoorden en wordt het spannender en spannender. Sowieso gaat elke aflevering over het oplossen van een bepaalde moordzaak, maar de grote draad is eigenlijk nog leuker om mee te maken. Deze zombies zijn in ieder geval nog gevaarlijker dan de zombies in bijvoorbeeld The Walking Dead, aangezien de zombies in iZombie vaak hun volledige verstand hebben en maar al te goed weten wat ze doen…

De personages in iZombie zijn lekker stoer en weten de kijker met gemak te vermaken. Bepaalde punten in het eerste seizoen zijn wellicht iets voorspelbaar, maar die voorspelbaarheid is aan de andere kant wel leuk. iZombie is zo’n heerlijke wegkijkserie die je zo kan bingewatchen (ik ga niet melden of ik hier schuldig aan ben). Liv kan in ieder geval op mijn lijstje van favoriete fictieve personages, wat een heldin is zij zeg!

iZombie, ik vind deze serie helemaal mooi. Ik kan daarom ook niet wachten totdat het tweede seizoen op Netflix verschijnt. Dat wordt vast genieten!

2 reacties

  1. Bij jullie nog maar 1 seizoen op netflix beschikbaar? Hier al van bij het begin beide seizoenen beschikbaar. En binnenkort het derde.

    1. Toe maar, zou bijna in België gaan wonen haha 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.