Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk

Titel: Kamp Halfbloed: Vertrouwelijk

Auteur: Rick Riordan

Vertaling: Marce Noordenbos

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 159

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000358298

Prijs: 12,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Kamp Halfbloed, het kamp voor alle halfgoden die afstammen van Griekse goden, heeft een introductievideo die belachelijk is. De kampbewoners besluiten zelf een introductie te maken op Kamp Halfbloed, die je alles zal vertellen over deze coole plek. Kleine scénes uit de eerste video (gemaakt door de enige echte Apollo) komen voorbij, verschillende locaties in Kamp Halfbloed en verhalen van halfgoden komen aan bod, die jou als nieuw kamplid volledig begeleiden in je voorbereidingen voor dit kamp.

Rick Riordan is een van mijn favoriete schrijvers, dus al zijn nieuwe boeken probeer ik zo snel mogelijk te lezen. Een boek over Kamp Halfbloed leek mij maar al te gaaf, want dit kamp is een van mijn favoriete fictieve plekken! Ik was heel benieuwd wat alle kampbewoners te zeggen hadden over Kamp Halfbloed, dus toen ik een avondje vrij had las ik dit boek ontzettend snel uit. 

Het eerste wat me opviel aan dit boekje zijn de vele illustraties: wat is het toch een feestje om dit boek te lezen! Veel tekeningen van Apollo komen voorbij, net als wat tekeningen van locaties uit Kamp Halfbloed. De tekeningen zijn verduidelijkend, maar breken je fantasie niet af. Als je al veel boeken van Rick Riordan hebt gelezen, weet je toch al hoe alle locaties eruit zien en is er niet iets wat heel raar eruit ziet.

Deze gids is echt heerlijk divers. Op de ene pagina lees je het script van een belachelijke introductiefilm gemaakt door Apollo (die stiekem best hilarisch is), op de andere wordt er wat verteld over een locatie in het kamp of een van de kampleden vertelt een verhaal over zijn of haar ervaringen. Zo vertelt Percy Jackson wat, maar ook minder bekende kampleden vertellen hun verhaal. Ik vond het wat moeilijker om in de (korte) verhalen van de onbekende leden te komen, maar het is wel leuk om te zien dat Riordan ook kleine personages in de schijnwerpers zet.

Riordans schrijfstijl is uiteraard weer vol actie en ontzettend grappig, precies zoals je van hem gewend bent! Ik vond het heerlijk om weer even terug te keren naar Kamp Halfbloed. Dit boek staat als een soort deel 2.5 van De beproevingen van Apollo, maar is waarschijnlijk ook prima te lezen als je wat minder boeken hebt gelezen over de Griekse helden. Het boek is ook vrij dun, dus je hebt hem zo binnen een dagje uit! Het is een uitstekende toevoeging aan je Rick Riordan-collectie, dus haal dit boekje maar snel in huis!

Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

1 reactie

    • Liesl Van Der Eeken op augustus 30, 2022 om 12:51 pm
    • Reageer

    Beste

    Weten jullie misschien waar ik het boek “Kamp halfbloed vertrouwelijk” van Rick Riordan kan kopen. Ik wil hem graag in paperback, niet in ebook.

    Met vriendelijke groeten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.