Mini-Recensies: De Studio Ghibli-films die in april op Netflix kwamen

In februari en maart kwamen er telkens films van Studio Ghibli online op Netflix, in april kwam er weer een lading online! Ik ben zelf een liefhebber van de films en van Japan, dus ik besloot aan het begin van het jaar alle films te zien. Hoe zijn deze nieuwe films die online kwamen? Ik vertel je via mini-recensies wat ik ervan vond.

Pom Poko (1994)

Deze film is een vrij aparte film. Het gaat over een groep wasberen, waarvan een deel kan transformeren tot welke vorm dan ook. Zo kunnen ze mensen zijn en infiltreren in de stad, want ze vinden het afschuwelijk dat de mensheid de natuur verpest met hun gebouwen. Dit was een van de meest absurde Ghibli-films, maar wel een erg grappige film.

Whisper of the Heart (1995)

Een erg ingetogen romantisch verhaal over het volgen van je dromen. Een erg rustig verloop van een heel aandoenlijk verhaal over een meisje die erg poëtisch kan schrijven en gevoelens begint te krijgen voor een jongen. Niet helemaal de film voor mij, maar ik denk dat veel mensen de schoonheid van deze rustige film kunnen waarderen.

Howl’s Moving Castle (2004)

Een verhaal over Sophia, die door een heks een vloek krijgt waardoor ze eruit ziet als een oude vrouw. Ze vertrekt uit de stad en komt terecht bij het bewegende kasteel van de tovenaar Howl, waar ze schoonmaakster wordt, terwijl er een naderende oorlog nadert. Visueel gezien een erg mooie film en weer een typisch fijn Ghibli-einde, maar ik moet wel zeggen dat ik de handelingen van de personages niet echt snapte. Sophia doet totaal niet haar best om haar vloek op te heffen, ze meldt het ook niet als ze een tovenaar ziet. Daarnaast worden andere personages vrij makkelijk vergeven, wat ik ook niet helemaal begreep. Afgezien daarvan is het zeker de moeite waard om deze film te aanschouwen!

Ponyo (2008)

Ponyo behoort tot een van mijn favoriete films van Studio Ghibli. Het gaat over een vissenprinses die een jongen ontmoet en zijn bloed in haar opneemt, waardoor ze door haar magie kan veranderen in een meisje, alleen wordt dat niet gewaardeerd door haar vader. Zou Ponyo een echt meisje kunnen worden? Prachtige animatie, een heel vreugdevol en mooi verhaal met een perfect einde! Zeker een film die je moet kijken.

From Up on Poppy Hill (2011)

Deze film gaat over een meisje die woont in Yokohama en een jongen ontmoet die lid is van een krantenclub. Ze gaat zich inzetten voor een verenigingsgebouw, terwijl de voorzitter hem wil slopen voor nieuwbouw. Ondertussen groeien het jongen en het meisje dichter naar elkaar toe. Een vrij rustige film, maar zeker prettig om te zien en er zaten wat mooie twists in.

The Wind Rises (2013)

Als je houdt van een wat rustigere film die erg de focus legt op relaties tussen personages, is deze film zeker wat voor jou. Je volgt Jiro, een jonge ontwerper die tijdens de tweede wereldoorlog vliegtuigen wil maken. Het is vooral een film met wat romantiek, maar je moet er tegen kunnen dat het tempo vrij laag is.

When Marnie was There (2014)

Een erg emotionele film met prachtige animatie. Dit gaat over Anna, een meisje die zich erg eenzaam voelt en in een dorpje aan de kust gaat verblijven. Daar ontdekt ze een oud landhuis, waar ze Marnie ontmoet, een meisje met lange blonde haren. Een tranentrekker, maar dat gebeurde bij mij niet aangezien ik het einde had zien aankomen.

Dit zijn de nieuwe Ghibli-films die op Netflix staan. Heb jij ze net zoals ik allemaal gezien, welke is jouw favoriet? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.