No Game No Life

Anime, ik begin er verslaafd aan te worden en No Game No Life hoort nu ook tot de anime die ik heb gezien. Deze serie van 12 afleveringen keek ik maar al te snel en werd me aanbevolen door een goede vriend.

 

No Game No Life begint met een jongen genaamd Sora met zijn kleine zusje Shiro. Ze zijn hyperintelligent en spelen games samen als één team, genaamd Blank. Ze worden uitgenodigd voor een potje schaken tegen de computer en wanneer ze eenmaal winnen, worden ze in een digitale wereld gestort. Deze wereld heet Disboard en draait helemaal om spelletjes. De god van Disboard heeft ze naar deze wereld gehaald omdat ze een ster zijn in het spelen van spellen. In deze wereld kan je macht krijgen door spellen te spelen met andere mensen en daardoor een hoge inzit te gebruiken. Sora en Shiro zijn van plan om de macht te krijgen van de 16 verschillende soorten volken van Disboard en ze willen de god van Disboard verslaan.

No Game No Life bestaat uit 12 afleveringen en is daarom ideaal als je een middagje tijd een serie compleet wilt zien. De mangastijl is echt geweldig. Alle kleuren zijn zo helder en wanneer de personages een spel spelen, ziet het er ook echt spectaculair uit. Het is gewoon iets dat je gezien moet hebben om te weten hoe gaaf het er uit ziet. Je kan al wat indruk krijgen van alle plaatjes die je hier ziet, zo mooi ziet het er ook uit in de anime!

De verhaallijn is af en toe wat apart en typisch Japans. Sommige personages gedragen zich af en toe erg raar en de makers konden het niet laten om er wat naaktheid in te stoppen, dat moet je dus maar even negeren. Sora is ook best een pervers mannetje, maar achter de wat redelijke debielheid, schuilt er ook een andere coole kant aan het verhaal. De spellen in deze anime zijn namelijk echt goed gemaakt! Schaken, kaarten, een muntje opgooien en andere simpele spellen worden omgegooid tot één en al spektakel. Broer en zus zijn ontzettend slim en weten voor elke game een geniale oplossing te bedenken zodat ze kunnen winnen. Ik zou er zelf echt niet op kunnen komen, maar Sora en Shiro krijgen het toch voor mekaar om hun tegenstanders op het verkeerde been te zetten en de overwinning te behalen.

Het verhaal is best tof, de personages zijn wisselend want sommige zijn erg gaaf, andere personages reageren dan weer zo raar en de spellen en de tekenstijl maken deze serie echt goed, alleen heb ik wel een puntje van kritiek. In de hele serie gaan de twee strijden voor een bepaald doel, maar het einde van de serie voelt nogal abrupt, ik wil juist nog een seizoen! Naar mijn idee is deze serie nog lang niet compleet, dus als er eenmaal een seizoen 2 aankomt, ben ik wat meer tevreden met deze serie, want ik ben niet bepaald tevreden met het einde zoals die nu gaat.

1 reactie

  1. Oeeh, deze klinkt ook goed! En maar 12 afleveringen? Da’s niks! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig…
    Ik denk dat ik hem binnenkort ga kijken! (als in vandaag)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.