Orange

Af en toe heb ik eens zin in een boek, film of serie die in het teken staat van nogal schokkende onderwerpen. Een boek, film of serie is voor mij echt heel goed als het mij echt weet te raken. Boeken zoals The fault in our stars, De appeltaart van hoop en films zoals Up weten mij bijvoorbeeld echt omver te blazen. Laatst kwam ik de anime Orange tegen op Crunchyroll, een site waarin je gratis en op een legale manier anime kan kijken. Dit scheen wel een zielige anime zijn en ik hoorde al van veel andere anime/manga-liefhebbers dat ze flink hadden gehuild. Al snel begon ik te kijken en was ik verbluft door dit verhaal.

Naho is een lief meisje die een leuke vriendengroep heeft op de middelbare school. Op een dag verslaapt ze zich en komt ze te laat op school, om daar een brief open te maken die voor haar bestemd is. De brief is van Naho, alleen dan de Naho van tien jaar later! De oude Naho vertelt in de brief precies de gebeurtenissen die deze dag gebeuren en die daarop, om vervolgens te melden dat er een nieuwe jongen in haar klas komt genaamd Kareku. Deze jongen zal er over tien jaar niet zijn, waar de oude Naho heel veel spijt van heeft. De jonge Naho krijgt te horen dat ze heel goed moet letten op Kakeru en hem moet redden van zijn aankomende dood, maar lukt dat wel?

 

Deze anime, wow, wat was hij emotioneel. Laten we beginnen met het concept: een meisje krijgt brieven die komen uit de toekomst en haar vertellen wat ze moet doen om Kakeru te redden. Er is dus een vorm van tijdreizen aanwezig in het verhaal, maar een enorme uitwerking van hoe en wat wordt niet echt besproken. Dit vond ik wel jammer, want uiteindelijk is niet helemaal duidelijk hoe die brieven nou zijn verstuurd. Wel waren de momenten van heden-toekomst goed op elkaar aangesloten, het was heel interessant hoe de gebeurtenissen waren voor de oude Naho en hoe die in de loop van het verhaal iets veranderden door de acties van de jonge Naho.

 

De animestijl heeft iets unieks. Bepaalde lijnen (zoals bij het hoofdhaar) hadden wat bijzonders waardoor de tekenstijl iets afwijkt van andere anime. De achtergronden waren mooi gedaan en de anime bestaat vooral uit zachte en heldere kleuren. De personages verschilden qua uiterlijk goed van elkaar, zodat je iedereen met gemak uit elkaar kon houden. 

 

De personages waren ook divers, maar vooral Naho en Kakeru sprongen eruit. Beide personages zijn wat onschuldig, maar daardoor waren ze ook heel passief en hadden ze echt veel tijd nodig om dichterbij elkaar te komen. Dit was soms echt wat storend, want dit haalde zeker veel vaart uit het verhaal. Aan de andere kant was deze opbouw heel mooi. Je merkte langzaam hoe breekbaar Kakeru is en hoe zijn achtergrond is. Hij heeft behoorlijk wat te verduren gehad en zijn verleden is maar al te pijnlijk. Dit verhaal is heel heftig en als kijker ben je zo benieuwd of Naho Kakeru kan redden van een tragische gebeurtenis, dus het heeft me zeker flink omver geblazen. Genoeg afleveringen gaven mij behoorlijk wat feels, dus de anime maakte mijn verwachtingen zeker waar.

 

Hoewel het verhaal soms wat traag is, ben ik toch behoorlijk fan van deze anime. Zeker na het einde moest ik even bijkomen van dit bijzondere verhaal, de personages blijven mij zeker bij. Heb je zin in een emotionele rollercoaster die zware onderwerpen behandelt maar ook veel hoop stopt in het verhaal? Dan is Orange echt wat voor jou. Hier kan je de eerste aflevering kijken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.