Recensie: 3PAK

Titel: 3PAK

Auteurs: Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers

Genre: Young Adult

Bladzijdes: 70

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789059653870

Prijs: gratis – Literatour-boekgeschenk

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

3PAK is het boekenweekgeschenk voor de Literatour, de boekenweek voor Young Adult! Hierin staan drie korte verhalen van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers in. Dit boekje is te vinden bij verschillende boekhandels en bibliotheken. 

thumbnail_img_7686

De Literatour wordt een fantastische week vol leuke boekevenementen, auteurs en een heleboel goedkope aanbiedingen op het gebied van young adult boeken! 3PAK is speciaal voor de Literatour geschreven door Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers.Van Alex Boogers had ik nog niks gelezen, dus ik was heel benieuwd wat voor korte verhalen deze drie schrijvers hebben bedacht.

 

We beginnen met Domino Day van Mirjam Mous, over jongeren die een verkeerde beslissing hebben gemaakt en bang zijn betrapt te worden voor hun gruwelijke daad. Mirjam Mous begint meteen met de spanning en zorgt ervoor dat ze toch binnen een aantal bladzijdes dit verhaal op een mooie manier weet af te sluiten. De boeken van Mirjam Mous vind ik altijd lekker om weg te lezen, zo ook bij 3PAK! De personages waren niet enorm uitgediept, maar dat zou ook niet kunnen bij zo’n kort verhaal.

 

Helen Vreeswijk heeft zoals ik van haar gewend ben een misdaadverhaal geschreven (De rebel) over twee jongens die hun eigen lef wat te hoog inschatten. Er is een kleine perspectiefwisseling in het verhaal, maar dat vond ik juist een hele goede keuze. Net als het verhaal van Mirjam Mous is het lekker kort en spannend met een einde dat je niet aan ziet komen.

 

Alex Boogers had een heel ander verhaal geschreven (Vergeet Amy) die echt los staat van de vorige twee verhalen. Het gaat namelijk over een oude man die in contact komt met een pubermeisje die zich erg eenzaam vond. In het begin was het wat lastig om in dit verhaal te komen, want het perspectief van de oude man leek mij wat ongepast voor een Young Adult, maar de stukken vanuit het perspectief van Amy maakten het wel erg goed. Tot het einde wist ik niet precies wat ik ervan moest vinden, maar het einde wist mij echt te raken, waardoor ik toch met een bijzonder gevoel deze verhalenbundel afsloot.

 

3PAK is een verhalenbundel van drie topauteurs die alle drie mij wisten te overtuigen van hun schrijfkunsten. Ik raad je zeker aan dit boekje in huis te halen en ook te lezen, want naast het Young Adult-sfeertje vond ik de verhalen ook erg overtuigend voor oudere doelgroepen. Een enorme leuke toevoeging aan de Literatour, dus haal hem snel in huis!

1 reactie

  1. 3PAK lijkt mij leuk! Al vind ik de naam een beetje raar, maar goed. Ik ga hem zo snel mogelijk halen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.