Recensie: A Game of Thrones Graphic Novel #4

Titel: A Game of Thrones Graphic Novel #417 A Game of Thrones Graphic Novel Boek 4

Auteur: George R.R. Martin

Genre: Graphic Novel, Fantasy

Uitgeverij: Dark Dragon Books

Bladzijdes: 64

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 8,95

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In het vierde deel van de serie van Game of Thrones worden Jon Sneeuw en de dwerg Tyrion vrienden, juist wanneer ze elkaars grote vijanden moeten zijn. Arya leert beter op haar eigen benen te staan en leert zwaardvechten. Bran is nog steeds erg verzwakt, maar Tyrion weet wellicht een oplossing te verzinnen. 

 

De voorkant van deze Graphic Novel voorspelt al veel goeds. Daenerys met een grote draak rondom dansende vlammen, dat wordt vast een spannend avontuur! Misschien moet ik voortaan wat minder afgaan op de cover, want dit deel had overduidelijk weinig spanning en stelde me een beetje teleur.

 

Het verhaal lijkt nu even op een pauze te zitten. Grote gebeurtenissen komen niet echt aan de orde, er worden vooral bepaalde zaken besproken en vriendschappen worden gemaakt. De actie was niet echt te vinden in dit deel, wat erg jammer is. Wel vond ik de verhaallijn van Arya leuk, want ze wordt steeds sterker en ze begint echt een onafhankelijke jongedame te worden. Ook merk je in dit deel dat Jon Sneeuw een nobele wachter is die de zwakkeren beschermt.

 

Een puntje waar ik me nu echt aan ergerde, waren alle vertaalde namen. Jon Snow klinkt veel beter, maar nu is het Jon Sneeuw. Ook namen van wolven zoals Summer worden vertaald naar Zomer. Zonde! De Engelse namen zijn juist zo sprekend en krachtig, de Nederlandse variant zwakt dit echt af.

 

De tekenstijl is uiteraard in orde en het boek begint al met wat schetsen van de IJzeren Troon en hoe die tot stand is gekomen in de Graphic Novels. George R.R. Martin wilde namelijk niet dat het een kopie werd van de troon in de serie en moest het wat meer trouw zijn aan het boek. De laatste bladzijde laat al een vooruitblik zien op het volgende deel, en als ik het zo zie zou daar wel weer veel actie in zitten. Dit deel mag dan wat minder zijn, ik ben nog steeds fan van deze serie en ga zo snel mogelijk door met de rest van de Graphic Novels!

[bol_product_links block_id=”bol_55005485c012a_selected-products” products=”1001004011770880,9200000013302484″ name=”Game of Thrones Graphic Novel 4″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.