Recensie: A Game of Thrones Graphic Novel #7

Titel: A Game of Thrones Graphic Novel #722 A Game of Thrones Graphic Novel Boek 7

Auteur: George R.R. Martin

Genre: Fantasy, Graphic Novel

Uitgeverij: Dark Dragon Books

Bladzijdes: 64

Bindwijze: Paperback

Prijs: 8,95

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Na een aanval op Eddard Stark komt koning Robert op bezoek bij hem en stelt hem een lastige keuze. De spanningen tussen de huizen Stark en Lannister worden steeds heftiger, want Tyrion Lannister speelt ook een gevaarlijk spel. Daarnaast moet Jon Sneeuw zich voorbereiden, want hij wordt broeder van de Nachtwacht.

 

Dit deel viel naar mijn idee een tikkeltje tegen. Ik had wat meer actie verwacht, maar afgezien van één gevecht die niet al te veel risico met zich meebracht, was er weinig spektakel te vinden. Gelukkig wordt dit wel goedgemaakt met onderlinge spanningen in de koningshuizen. Ik kreeg net wat meer te zien van koning Robert en zijn vrouw, wat een vreselijk koppel is dat zeg! Wel kon ik genieten van Tyrion, het lijkt net alsof hij het gevaar naar zich toetrekt maar hij weet altijd op de één of andere manier dit te trotseren en er vanaf te komen. Een dwerg met flink wat lef!

 

De wisseling van het kleurgebruik om andere locaties en sferen te creëren is een sterk punt bij dit deel, de overgangen naar andere scènes verliepen ontzettend soepel en je komt met gemak in een andere situatie terecht. Als je de graphic novel ook vlug doorbladert, kan je binnen de kortste keren zien waar de scènes zich afspelen. In de vorige delen zag je meestal nog wat leuke extra’s aan het begin en einde van een boek, maar nu was er alleen aan het einde een preview te zien van een andere strip, wat me eigenlijk niet interesseerde. Dit is jammer, want normaal zijn de extra’s in de graphic novels heel leuk en zijn ze een goede toevoeging aan het stripverhaal.

 

Het zevende deel heeft me ietwat teleurgesteld, maar desalniettemin ga ik trouw verder met de rest van de reeks. Het verhaal blijft mij boeien en ik wil gauw door zodat ik meer kan zien van de wereld van A Game of Thrones (en ja ik wil meer Daenerys…).

[bol_product_links block_id=”bol_55085c03cb64c_selected-products” products=”9200000026731104″ name=”A Game of Thrones Graphic Novel #7″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.