Recensie: A Geek in Japan

Titel: A Geek in Japan

Auteur: Héctor García

Genre: Informatief

Uitgeverij: Tuttle

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9784805311295

Prijs: 15,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Héctor woont al jaren in Japan en heeft een eigen blog, ageekinjapan. Na zijn vele blogjaren en ervaringen in Japan heeft hij een boek uitgegeven met veel informatie over dit Oosterse land. Hierbij vertelt hij over zijn fascinatie voor Japan en alle aspecten van dit land.

 

Het is voor mij al jaren de droom om ooit naar Japan te gaan. Ik werd eerst enthousiast door Pokémon en andere manga/anime, maar het land zelf vind ik ook erg interessant. Toen ik dit boek bij de Donner zag liggen, moest ik hem gewoon halen. Ik wilde meer weten over Japan, vooral over de cultuur daar. Ooit ga ik er heen, maar voor nu doe ik alvast wat research.

A Geek in Japan is een mooie gids over Japan. Héctor woont en werkt al jaren in Japan, dus hij weet genoeg over het land. Ik had eerst verwacht dat het vooral ging over de geeky cultuur daar, maar het gaat juist over zo veel meer. Zo begint het boek over de geschiedenis van Japan en de traditionele rituelen die er zijn in het land. Japan heeft een rijke cultuur, dus daar wordt ook veel over verteld. De bevolking heeft namelijk een hele andere kijk op het leven en de maatschappij, waar veel over wordt gesproken. Zelfs het bedrijfsleven is anders dan in het Westen! Ik vond het geweldig om te lezen over de cultuur van Japan. Het is totaal anders dan wat wij gewend zijn en het laat zowel voordelen als nadelen zien over dit land.

Héctor schrijft heel fijn, hij weet duidelijk alle aspecten van Japan te verduidelijken en weet ook vergelijkingen te maken met de Westerse wereld. Zo geeft hij een voorbeeld van een borrel tussen collega’s in de VS en hoe het eraan toegaat in Japan. Zo zie je duidelijk dat de Japanners een compleet ander wereldbeeld hebben. Pas richting het einde wordt er gesproken over de Japanse popcultuur en geeft Héctor wat tips voor Tokyo en andere delen van Japan. Ideaal voor de vakantiebezoeker en ik denk ook zeker dat ik wat tips hieruit ga halen als ik ooit mijn vakantie plan.

De foto’s vond ik erg mooi, alleen had ik graag nog meer foto’s gezien. Bij plekken in Japan zag ik graag nog wat extra afbeeldingen zodat ik nog meer kon genieten van de schoonheid van Japan. Afgezien daarvan vind ik A Geek in Japan een veelzijdig, informatief en cool boek waardoor ik veel meer weet over Japan. Aanradertje dus voor alle Japanliefhebbers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.