Recensie: A strange kind of brave

Titel: A strange kind of brave

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Hachette Childrens Group

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781510104129

Prijs: 9,49

Link naar de pagina op Goodreads

Jake McCormack is een slechte man die zojuist een jongen heeft vermoord door over hem heen te rijden op een brug. Iedereen in het dorp heeft het gezien, maar niemand die er wat tegen kan doen. Luca is veertien jaar en komt in Clonkirk wonen, het dorp waar zijn moeder vroeger woonde. Zijn moeder wil een restaurant opzetten, en Luca wordt vrienden met Allie, een lieve meid met een duister verleden. Allie wil maar al te graag Luca gelukkig maken en hem helpen, helemaal als er gevaar op de loer ligt en Allie vreest voor de veiligheid van Luca en zijn moeder…

Sarah Moore Fitzgerald is een van mijn favoriete auteurs. De Nederlandse editie van De appeltaart van hoop heb ik zo gepromoot, dat tientallen mensen mij vertelden dat ze het boek hadden gekocht op mijn aanraden. Ik heb Sarah meerdere keren gesproken en heb haar zelfs gesproken op Facetime, wat een geweldige vrouw! Haar nieuwe boek kwam uit en ze heeft een boek voor mij gesigneerd en opgestuurd naar me. Het is zo lief dat ik een exemplaar kreeg, dus ik moest snel dit boek verslinden toen hij binnen was gekomen! Hoe zou haar nieuwe boek zijn?

Sarah Moore Fitzgerald laat met A strange kind of brave zien dat ze heel divers kan schrijven. Haar verhalen bestaan uit veel emotie, ze schrijft soms ook verhalen met fantasy-elementen en dit verhaal heeft juist ook wat weg van een thriller en zit met veel spanning. Dit boek begint met een proloog vanuit Jake, een kwaadaardige man die het dorp Clonkirk haast terroriseert. Een van zijn panden wordt verkocht en hij is woedend en heeft daardoor zelfs een moord gepleegd. Daarna ga je terug in de tijd en lees je over de aanloop naar dit moment, waardoor je al weet wat voor gruwelijks er gaat gebeuren… Deze onderlinge spanning zorgde ervoor dat ik heel benieuwd was naar het slot, want hoe zou dit aflopen?

De personages wisten weer mijn hart te veroveren. Luca komt wonen in het dorp en begint aan een frisse start. Op zijn vorige school is er iets ergs gebeurd, dus zijn moeder neemt hem mee naar haar jeugddorp, die stukke anders is dan Luca had gedacht. Het is er veel grauwer en de bewoners worden onderdrukt door Jake, maar Luca vindt langzaam zijn weg. Zo ontmoet hij Allie, een lief meisje die nog veel verdriet heeft om haar moeder. Luca en Allie krijgen een hechte band en langzaam leer je de onderlinge verbanden tussen de bewoners van het dorpje.

Het einde was echt onvoorspelbaar goed. Er is een plottwist die je gewoon niet aan kan zien komen, waardoor je enorm verbaasd bent door de grote ontknoping. Het zorgde ervoor dat ik met opengeslagen mond naar het boek staarde en hem gewoon niet weg kon leggen, om daarna nog vol emotie de laatste hoofdstukken te lezen. A strange kind of brave is weer een knap staaltje schrijfwerk van Sarah Moore Fitzgerald en ik kan nu al niet wachten op haar nieuwe boek!

Beoordeling: 10/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.