Recensie: Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones Seizoen 3 & 4

7 Achter de schermen Game of ThronesTitel: Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones Seizoen 3 & 4

Auteur: C.A. Taylor

Genre: Fantasy, Illustratie

Uitgeverij: BBNC Uitgevers

Bladzijdes: 192

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 29,95

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De serie van Game of Thrones heeft een grote productie achter zich en in dit boek wordt er verteld over het derde en vierde seizoen van Game of Thrones. In dit boek krijg je informatie over de personages, locaties, acteurs en meer, om zo een goede indruk te krijgen achter de productie van deze populaire serie.

 

Ten eerste wil ik uitgeverij BBNC bedanken voor het versturen van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

 

Ik kan al simpelweg zeggen dat dit boek is buitengewoon prachtig is. De buitenkant is een fijne hardcover met lichte bolling die goed aanvoelt. De buitenkant is dus schitterend en staat zo mooi in je boekenkast, maar de binnenkant heeft ook zo veel aandacht gekregen! De foto’s zien er fantastisch uit en weten perfect de sfeer van de serie vast te leggen.

 

Ook in dit boek worden bepaalde personages nader bekeken en vertellen de makers en de acteurs hoe bepaalde personages zijn. Zelfs de wat kleine personages uit Game of Thrones krijgen veel aandacht en hierdoor ga je toch op een hele andere manier naar ze kijken. In dit boek zijn er ook weer wat stambomen te vinden, maar andere aspecten van de serie krijgen ook genoeg aandacht. De locaties waar de scènes worden opgenomen hebben worden goed beschreven, er wordt uitgebreid vertelt waar er wordt gefilmd en hoe bepaalde decorstukken zijn opgebouwd. Naast personages en decor laten de kostuumontwerpers zien hoe ze bepaalde jurken en kostuums hebben gemaakt en de details in de kleding worden onder de loep genomen. Vele koningshuizen hebben hun symbool laten verwerken in hun kleren, de ontwerpers hebben er echt goed over nagedacht!

 

Het ”achter de schermen” gevoel had ik wat minder bij het boek van seizoen 1 en 2, maar dit boek heeft dit veel meer! Vele scènes worden namelijk toegelicht, waarin de acteurs vertellen wat hun personages moeten ondergaan en hoe ze zich hebben voorbereid op bepaalde afleveringen. Dit brengt meteen herinneringen op aan het kijken van deze seizoenen, je beleeft al het spektakel opnieuw! Dit maakt het boek beter dan ik had verwacht en daardoor krijgt het van mij een dikke 10! Dit boek moet je gewoon in huis hebben als je fan bent van Game of Thrones. Het verrijkt je kennis over de serie en de personages, een mustread voor elke Westeros-liefhebber!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.