Recensie: Adventure Time Mathematical Edition Volume 1

Titel: Adventure Time Mathematical Edition Volume 1P1060413

Auteur: Ryan North

Genre: Graphic Novel

Uitgeverij: Titan Comics

Bladzijdes: 144

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 13,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

 

Het is Adventure Time! Ga mee op avontuur met Finn en zijn hond Jake. Deze twee vrienden steunen elkaar door dik en dun en beleven de gekste dingen met Princess Bubblegum, Marceline the Vampire en vele andere leuke figuren die leven in het land van Ooo. Wanneer The Lich, een angstaanjagende skelettenman, losbreekt uit zijn gevangenis, wil hij de hele wereld vernietigen. Hij stopt vele stukken van Ooo inclusief alle inwoners van Ooo in een zak met een enorme inhoud en hij dreigt heel Ooo op te sluiten! Finn en Jake gaan op pad om The Lich tegen te houden, maar dit is moeilijker dan gedacht…

 

Voor mijn verjaardag kreeg ik deze hardcoverversie van de graphic novel van Adventure Time. Adventure Time is één van mijn favoriete series en nu kon ik er ook over lezen! Ik was heel benieuwd naar de inhoud van het boek, dus toen ik eenmaal het boek binnen kreeg, kon ik niet wachten om erin te beginnen!

 

P1060414Zoals verwacht beviel dit boek mij enorm. Lezen over Finn en Jake is geweldig, helemaal als ze zo’n spannend verhaal meemaken! The Lich is de meest gevreesde vijand in Ooo en hem verslaan is ontzettend moeilijk. Finn en Jake moeten alles uit de kast halen en vindingrijk zijn om The Lich aan te pakken. De verhaallijn is net zoals de serie heel random en heel grappig. Soms maakt het boek even uitstapjes naar een hele andere gebeurtenis en plottwisten komen maar al te vaak voor in dit boek. Je weet nooit wat je kan verwachten, dat maakt het lezen zo leuk! Het verhaal vond ik even goed als de serie zelf, soms is het zelfs nog epischer dan de serie tijdens sommige delen van het boek!

 

P1060415In het eerste deel van deze graphic novel serie zie je de meeste personages uit Adventure Time. De makers van de graphic novel hebben de personages goed vorm gegeven, ze gedroegen zich ook hoe ze zich gedragen in de serie. Wat tekenstijl betreft is de graphic novel heel kleurrijk, vrolijk, maar sommige afbeeldingen vond ik wat ondermaat, soms leek het net niet op hoe de personages en setting eruit zien in de serie, maar dit was niet heel vaak het geval. Een leuke toevoeging is ook nog de art gallery aan het einde van het boek, nog meer spetterende plaatjes van Adventure Time! Ook vertellen de makers wat over het bedenken en tekenen van de graphic novel, wat ze hebben gedaan in de vorm van een strip!

 

P1060416Dit eerste deel is een fantastische graphic novel en mijn doel is daarom ook om de rest van de serie te verzamelen! De boeken zijn sowieso plaatjes voor in je boekenkast en de inhoud is ook een spektakel! Ik hoop snel weer mee op avontuur te gaan bij het tweede deel in deze heerlijke graphic novel serie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.