Recensie: Adventure Time: The Art of Ooo

Titel: Adventure Time: The Art of OooP1060417

Auteur: Chris McDonnell

Genre: Illustratie

Uitgeverij: Abrams

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Hardcover met dustjacket

Prijs: 26,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads
The Art of Ooo, het boek met alle artwork van Adventure Time! De eerste schetsen, het achtergrondverhaal over de oorsprong van de serie en alle informatie van de makers van Adventure Time. Een boek voor elke fan van Adventure Time!

 

 

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit grote en geweldige boek. Eindelijk had ik het artwork-boek van Adventure Time! Deze vrolijke serie is zo geweldig en nu kon ik eindelijk meerdere tekeningen ervan zien. Toen dit boek binnen was moest ik er ook snel aan beginnen!

 

P1060418

The Art of Ooo zit echt vol met tekeningen van je favoriete personages, maar ook personages die maar één keer voorkwamen in de serie, maar ook voorwerpen en locaties worden toegelicht. Hierdoor heb je met gemak enorm veel tekenreferenties als je iets wilt natekenen van Adventure Time! De artwork is erg mooi en de opmaak van het boek is erg leuk gedaan.

 

P1060419Ook is er ontzettend veel tekst in het boek, je kijkt niet alleen naar de plaatjes! De makers van Adventure Time hebben het uitgebreid over hoe het verhaal is ontstaan, hoe de personages zijn (met interviews met de acteurs die de stemmen inspreken!) en er wordt zelfs uitleg gegeven over hoe bepaalde personages zijn getekend. Normale boeken over Adventure Time belichten meer de absurde aspecten van Adventure Time, in The Art of Ooo vertellen alle makers over hoe bepaalde personages zijn zoals ze zijn en hoe ze zich gedragen tegenover andere personages. De serie is toch complexer dan gedacht! Er word dus veel professioneler gekeken naar deze tekenserie.

 

P1060420Dit is niet mijn meest lange recensie ooit, maar ik kan er ook niet nog heel veel over zeggen, het boek is gewoon erg leuk om te zien/lezen en ik raad hem je zeker aan als je fan bent van artwork en/of van Adventure Time. Het boek is vol kleur, mooie tekenvoorbeelden en goed commentaar van de makers. Dit is met gemak één van mijn favoriete cadeaus die ik heb gekregen dit jaar!

1 reactie

    • Sam op januari 9, 2021 om 11:21 pm
    • Reageer

    Goede review! Als iemand ergens een kopie heeft liggen en hem graag wil verkopen, let me know!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.