Recensie: Adventure Time: The Enchiridion & Marcy’s Super Secret Scrapbook!!!

Titel: Adventure Time: The Enchiridion & Marcy’s Super Secret Scrapbook!!!

Auteur: Martin Olson

Genre: Humor, Illustratie

Uitgeverij: Harry N. Abrams

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 22,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

P1070666

Dit boek is een dubbel boek, met aan de ene kant de Enchiridion (een handleiding voor helden en magiërs) en het dagboek van Marceline the Vampire over haar verleden. Terwijl je aan de ene kant leest over het worden van een held en de vele monsters van Ooo, leer je aan de andere kant meer over de Ice King en Marceline. 

P1070669

Dit boek kocht ik bij de American Book Center voor mijn verjaardag, want Adventure Time vind ik echt geweldig en de beide kanten van het boek leken mij enorm tof! De dustjacket bekleedt nog een fantastische cover en over de binnenkant ben ik zeker te spreken…

P1070672

Aan de ene kant kan je de Enchiridion lezen, een hele gids zodat je een held kan worden. Van de persoonlijkheid van een held, de wapens die hij/zij zit, bepaalde stappen die een held moet maken, de monsters die je als held moet verslaan, alles staat erin! Ook is er een gedeelte die vertelt hoe je een magiër kan worden en hoe magie ongeveer werkt. Dit deel vond ik erg interessant en is heel origineel, je weet nooit wat je moet verwachten als je een pagina omslaat! Dit boek is totaal niet voorspelbaar, waardoor je merkt dat het echt bij Adventure Time hoort (de serie is namelijk ook aardig random).

P1070673

Ook is de Enchiridion vol humor, Finn en zijn vrienden vertellen soms aan de zijkant van de bladzijdes wat (als een soort commentaar in de vorm van chatberichtjes), af en toe was het commentaar hilarisch! Het maakte het boek vol humor en op elke bladzijde kan je je ogen uitkijken door de verschillende illustraties. Heerlijk om te zien!

P1070667

Het enige nadeel aan de Enchiridion vond ik wel de wat moeilijke schrijfstijl. Beginnende Engelse lezers zullen enorm veel moeite hebben met het lezen van de Enchiridion, aangezien er vele termen naar voren komen en de woordenschat enorm is. Sommige stukjes kunnen wellicht wat langdradig zijn, maar de onverwachte wendingen die je laten verrassen maken het juist leuk om deze gids te lezen!

 

De andere kant vertelt het verhaal over de geschiedenis van Marceline en de Ice King. Als je de serie namelijk een beetje volgt weet je wat die twee vroeger met elkaar hebben meegemaakt en dit is echt een treurig verhaal. Kinderseries weten je nooit echt vast te grijpen, maar deze verhaallijn weet je emotioneel helemaal door elkaar te schudden. De stemmen van Marceline en de Ice King zijn heel fijn en hoewel je de afloop wel weet, is het maar al te pijnlijk om te lezen, maar daarbij is het ook prachtig geschreven en vergeet je dit verhaal niet zo snel.P1070668

 

Dit boek is echt een bundelwerk van ”wetenschappelijke” verhalen en een persoonlijk dagboek waardoor je steeds meer gaat leren over Ooo en bepaalde personages in de serie. De opmaak is ontzettend leuk en is een grote reden om het boek te gaan lezen! Ik ben in ieder geval blij dat ik hier mijn verjaardagscentjes aan heb uitgegeven!

[bol_product_links block_id=”bol_575c4adb505f4_selected-products” products=”9200000045514497″ name=”Enchiridion” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”404″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.