Recensie: Al die tijd

Titel: Al die tijd

Auteur: Mikki Daughtry & Rachael Lippincott

Vertaling: Karin Pijl

Genre: Young Adult, Contemporary, Romantiek

Uitgeverij: Volt

Bladzijdes: 271

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021423784

Prijs: 17,50

Link naar de pagina op Goodreads

Kyle is al jaren smoorverliefd op Kimberly en samen zijn ze het populaire koppel op de middelbare school, totdat een ingrijpende gebeurtenis Kyles leven verandert. Op de avond van het eindexamenfeest vertelt Kimberly dat ze ergens anders gaat studeren, tegen de verwachtingen van Kyle in. In de auto rijdt hij onvoorzichtig door de breakup, en Kimberly en hij raken terecht in een auto ongeluk. Wanneer Kyle wakker wordt in het ziekenhuis, hoort hij dat Kimberly is overleden. Kyle rouwt om zijn ex-vriendin, en vindt steun bij Marley, een lieve meid die worstelt met haar eigen verlies. Kan Kyle de dood van Kimberly een plekje geven, en kan hij daardoor ook Marley helpen?

Vijf stappen van jou was een erg mooi boek welke ook verfilmd is, echt ontroerend en bijzonder! Tragische liefdesverhalen kunnen een misser zijn, maar Mikki Daughtry en Rachael Lippincott weten de personages heel sterk neer te zetten. Zou het tweede boek ook mooi zijn? Tijd om daar achter te komen!

Kyle heeft een heel leven voor zich, en weet al precies hoe zijn studentenleven met zijn vriendin gaat zijn. Ze zijn al vanaf jongs af aan samen en ondanks wat ruzies zijn ze dol op elkaar, totdat Kimberley het tijdens een schoolfeest uitmaakt. De twee maken een auto-ongeluk mee en Kyle is de enige die het overleeft. Zijn hele leven staat op zijn kop en hij rouwt enorm om zijn (ex-)vriendin. Je maakt zijn pijn maar al te goed mee, zeker omdat hij ook nog lichamelijk moet herstellen en een sportcarrière wel kan vergeten. Ik leefde met hem mee, maar ik merkte ook dat er iets mis was aan het verhaal. Ik kwam al snel tot de conclusie wat ik er mis aan vond, waardoor een essentieel onderdeel van het verhaal te verwachten was. Hierdoor was ik niet zo opgeslokt in het verhaal aangezien ik de voorkennis had die andere lezers misschien niet zouden hebben, waardoor zij wel erg onder de indruk kunnen raken van de plotwendingen.

Na de eerste helft kwam ik wel wat meer in het verhaal, want de schrijfstijl is erg vlot en aangezien het boek niet zo dik is, kwam ik er ook snel doorheen. De auteurs richten zich vooral op de emoties van Kyle en de inzichten die hij verkrijgt door zijn naasten, waardoor hij al snel een enorme groei meemaakt als persoon. Naar mijn idee ging dat wellicht iets te snel en waren bepaalde emoties iets te gehaast en geforceerd, dus een iets langere opbouw zou wenselijker zijn. Hoewel ik niet helemaal de rode draad in het verhaal kon waarderen, snap ik wel wat de auteurs wilden bereiken en is dit haast sprookjesachtige liefdesverhaal een verademing voor romantiekliefhebbers.

Doordat ik een bepaalde onderdeel van het verhaal snel door had (misschien ook dat ik meerdere verhalen met dezelfde techniek heb gelezen waardoor ik bepaalde hints snel opmerkte), kon dit verhaal helaas niet tippen aan zijn voorganger. Daughtry en Lippincott kunnen erg mooi schrijven en de romantiek spat van de bladzijdes af, alleen had de uitwerking wat rustiger gemogen waardoor ik het iets realistischer zou vinden. Als je geniet van romantische verhalen van twee pubers die op een bijzondere manier elkaar leren kennen, is dit boek in ieder geval aan jou besteed!

Beoordeling: 5/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social-media, waar ik uitgeverij Volt zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.