Recensie app: Pokémon Shuffle Phone

Een aantal weken geleden zag ik in de App Store deze app staan, een app in het teken van Pokémon! Ik was al snel om en downloadde deze game. Een gratis app nog ook, dat is helemaal fijn! Ik begon snel met het spelen van Pokémon Shuffle en ik was al snel verslaafd geraakt aan dit leuke spel…

IMG_3824

IMG_3825Pokémon Shuffle is een spel voor op je mobiel, maar kan je ook spelen op de Nintendo DS. Als je op beide apparaten het spel hebt gedownload, kan je soms ook codes bij elkaars apparaten invoegen voor leuke extra’s. Het spel start al op met een vrolijke opmaak en vreugdige muziek. Bij het startscherm kan je verbinding maken met Facebook. Met de juiste instellingen kan de app geen statussen op je profiel te plaatsen. Door de link met Facebook kan je zien welke vrienden het spel ook spelen, waar ze zijn met het spel en je kan elkaar ook hulp geven door hartjes te sturen (hierdoor krijg jij en je vriend allebei meer levens zodat je vaker kan spelen). Wanneer je alle tutorials hebt gehad en weet hoe je het spel moet spelen, kan je bij elke login zien welke notities er zijn (zoals legendarische Pokémon die je kan vangen of spullen of codes die je kan bemachtigen). Elke dag zijn er wel bepaalde evenementen waar je aan mee kan doen, er is altijd wel iets leuks te beleven op IMG_3827IMG_3826Pokémon Shuffle!

Pokémon Shuffle is een soort Candy Crush, maar dan met Pokémon die je in een rijtje van maximaal 3 moet zetten. Je kan elke Pokémon naar elke willekeurige plek verplaatsen, dus je kan lang nadenken over welke zet het meest effectief is. Je wint van een Pokémon door binnen een aantal zetten veel punten te halen en hoe sneller je het level hebt gehaald, hoe hoger de kans dat je de Pokémon waartegen je vecht kan vangen!

 

In het begin van de game heb je eerst wat basispokémon, maar hoe verder je komt, hoe sterker en spectaculairder de Pokémon worden. Als je een level hebt gehaald, maak je meteen kans om de Pokémon te vangen. Links zie je dus de eerste paar levels, maIMG_3829ar IMG_3828als je al over level 100 komt zitten er veel meer bijzondere Pokémon ertussen. Je kan ook mega-evoluties krijgen. Dit is een soort eindbaas die elke 15 levels voorbij komt. Als je het level hebt gehaald, krijg je de megastone. Als je dus de Pokémon van de desbetreffende megastone hebt, kan je die tijdens het spel laten mega-evolueren voor extra kracht! Zelf probeer ik bijna elke Pokémon te vangen in het spel. Bij elke eindbaas (megastone dus) moet je ook een aantal Pokémon hebben gevangen voordat je die kan verslaan. Een tip is dus om na de paar levels even terug te kijken naar de
Pokémon die je nog niet hebt gevangen, nu je sterke Pokémon hebt kan je ze nu misschien wel vangen!

 

Naast de normale Pokémonroute zijn er ook nog andere routes om Pokémon te vangen. Ten eerste is er een special stage-route. Hier komen de Pokémons die van evenementeIMG_3831n IMG_3830zijn. Dit zijn vooral legendarische Pokémon, maar soms ook Pokémon die je maar 1 dag kan krijgen of iets dergelijks. Het verschilt dus per dag en moment wat je er kan vinden. De andere route is de Expert-route. Hier zitten veel sterke Pokémon die je binnen een bepaalde tijdslimiet moet verslaan. Normaal moet je Pokémon verslaan binnen een paar zetten, maar hier is de snelheid dus erg belangrijk. Ik ben al erg ver in het spel, maar ik heb nu pas 2 Pokémon in deze route kunnen vangen. Ze zijn dus erg sterk en niet zo maar te verslaan!

 

Als je een Pokémon wilt vangen, moet je eerst tegen de Pokémon vechten. Je kan zien hoeveel zetten je kan maken en je kan je team uitkiezen. Via de knop Optimize krijg je meteen de beste keuze te zien, zodat je niet zelf na moet denken welke Pokémon sterkst zijn! De Pokémon waartegen je vecht kan je nog dwarszitten, het is vaak moeilijker IMG_3833IMG_3832dan het lijkt!

 

Pokémon Shuffle is een onwijs leuk spel. Het is simpel, als echte Pokémonmeester wil je elke Pokémon in bezit krijgen en daarbij is het een spel waarbij je flink kan nadenken. Rechts zie je mijn statistieken. Ik heb dus al aardig wat gespeeld, maar ik ben ook aardig ver! De normale route heeft nu al meer dan 200 levels, dus ik kan nog een tijdje vooruit! Pokémon Shuffle is een geweldig spel voor vermaak en het is een dikke aanrader! Het enige nadeel is dat je maximaal 5 levens hebt en daarna weer een half uur moet wachten voordat je weer kan spelen. Ook kom je moeilijk aan geld en zijn de specials die je ermee kan krijgen erg duur, maar voor de rest is Pokémon Shuffle een geweldig spel en daag ik jou uit om het ook te spelen! Gotta catch them all!

 

Speel jij al Pokémon Shuffle of wil je het gaan spelen?

 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hihi leuk zeg *neemt haar telefoon met een nostalgisch gevoel* download de app.
    Bedankt voor de toffe tip!

  2. Wilde het al heel lang spelen op mijn 3DS toen het gratis was, maar nooit gedaan :’D En toen zag ik dat het als app kwam en stiekem is het wel heel leuk x;

  3. Ik ben verslaafd door jou. Hahaha . Gotta catch ‘m all!

    1. Hahaha ik draag echt mijn steentje bij aan de mensheid.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.