Recensie: Armada

Titel: Armada

Auteur: Ernest Cline

Genre: Science Fiction, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Querido

Bladzijdes: 392

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021401638

Prijs: 17,50

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Zack Lightman lijdt een geeky leven. Hij werkt bij een lokale gamewinkel, speelt veel science-fiction spelletjes en woont samen met zijn moeder. Zijn vader is overleden toen Zack nog maar één jaar oud was en alle games en films die zijn vader heeft achtergelaten heeft hij vaak gespeeld en gezien. Uit sommige aantekeningen van zijn vader heeft Zack het idee dat zijn vader research deed naar bepaalde games en series, maar wat precies weet Zack niet. Wanneer Zack op school een ufo ziet langsvliegen die net lijkt op de ruimteschepen die hij moet vernietigen in het spel Armada, wordt zijn hele leven veranderd. Zack heeft in het spel Armada de zesde plaats in de ranglijsten en is een geniale speler. Aangezien Zack zo goed is, wordt hij klaargestoomd voor de strijd, want wat blijkt? De aliens uit Armada bestaan echt en zullen binnen korte tijd de aarde aanvallen. Zack moet samen met andere spelers drones besturen (net als in de game) en de mensheid beschermen tegen totale vernietiging…

IMG_5653

Ernest Cline werd door Ready Player One één van mijn favoriete schrijvers. Hij kan hele spannende en energieke verhalen schrijven vol knallende actie, maar hij kan ook ontzettend veel geeky verwijzingen gebruiken. Cline is een echte fanboy en dat bewijst hij weer met het boek Armada! Ik kon niet wachten om het boek te lezen en afgelopen maand was het zover, ik kon erin beginnen!

 

Ik kan al meteen melden dat Armada al gauw één van mijn favoriete boeken werd en ook bleef. Ernest Cline schreef weer fantastisch, de combinatie van nerddingen en ruige gevechten werkt zo goed! Al gauw merkte ik dat er weer veel humor in het verhaal zit, maar het wordt ook heel spannend! In het begin word je geïntroduceerd in het leven van Zack en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hierdoor kreeg ik al snel een goed beeld van Zack en daarna kon het echte avontuur beginnen! Aliens uit games die in werkelijkheid bestaan de aarde binnen 24 uur aanvallen? Wow, dat is nog eens wat! Zack wordt ondanks al zijn game-ervaring in het diepe gestort en moet zijn mannetje staan tegenover de aliens!

 

Armada zat vol met knallende acties en zelfs als je bepaalde verwijzingen naar sci-fi-fandoms niet snapt, worden ze toch op zo’n manier uitgelegd dat je er om kan lachen. Daarbij kwam de verbazing vaak voorbij, Cline had wat mooie plotwendingen verwerkt in het verhaal waardoor Armada nog cooler werd! Een fanboy als ik werd helemaal wild van het nerd-gehalte in het boek, maar daarbij zaten er zeker stukken in waarbij ik toch behoorlijk aangeslagen was door de pijn. Gelukkig wist Cline het boek op een spectaculaire en mooie wijze af te sluiten.

 

Armada was een gigantisch goed verhaal dat zich maar afspeelt in korte tijd. Toch was het verhaal totaal niet kort, het was juist zo episch dat het verhaal naar mijn idee ook jaren lang had af kunnen spelen. Dat maakt het verhaal zo gaaf, alle hoogtepunten kwamen gewoon binnen een paar uur, hierdoor krijg je nauwelijks rust en wil je gewoon blijven doorlezen! Armada is net zoals Ready Player One één van mijn favoriete boeken en ik hoop dat Ernest Cline snel met een nieuw boek komt of ooit een bezoekje gaat brengen naar Nederland!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb dit boek nodig in mijn leven.

    1. Kom Emmy wij moeten aliens bestrijden dus snel dat boek lezen jij.

  2. Ik wil dit boek zo graag lezen!!

    1. Ik weet ook zeker dat jij echt dol gaat zijn op dit boek! 😀

  3. Oeh, dit boek wil ik heel graag gaan lezen!

  4. Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijst. Binnenkort ga ik deze toch eens lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.