Recensie: Atlantis Ongezonken #1 Gestolen Zielen

Titel: Atlantis Ongezonken #1 Gestolen Zielen
Auteur: Tais Teng
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Kramat
Bladzijdes: 194
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 18,95
Cijfer: 3/10
Link naar de pagina op Goodreads

We leven in een wereld die erg lijkt op de onze, alleen zijn er wat veranderingen aangebracht. Atlantis bestaat en er leven veel magische wezens. Gerard komt uit Noordwijk en heeft zijn ka, zijn derde ziel, verspeelt aan een dwerg. Doordat zijn ka weg is, kan hij geen kleuren meer zien en is zijn smaak weg. Hij achtervolgt de dwerg naar Amsterdam en wordt bijgestaan door een punkengel en een boomnimf.

Mijn eerste kennismaking met de uitgeverij Kramat ging nou niet bepaald soepel. Tijdens de boekenbeurs moest ik opeens betalen voor dit boek omdat de dame van de uitgeverij de sites die ik noemde niet kende (terwijl Fantasywereld al meerdere boeken van hen heeft gerecenseerd, waaronder dit boek) en ze andere boekenbloggers die ze niet kende gewoon gratis het boek gaf, en daarnaast vond ik Fairytale Lacrima nou niet bepaald een leuk boek. Ik had van Tais Teng al wel een boek gelezen, namelijk het boek over Miyu, wat ik echt geweldig vond om te lezen. Ik hoopte echt dat dit boek me ging bevallen zodat ik toch positief tegenover Kramat zou staan. Ik had het mis. Tais Teng had me teleurgesteld.

Het concept van Atlantis leek me gaaf. Ik hou wel van een magische wereld die lijkt op de onze. Teng heeft onwijs veel fantasy-wezens verwerkt in dit verhaal, en vele aspecten van magie vind je in dit verhaal. Er zijn ook veel dingen die je kan doen met Atlantis, maar jammer genoeg zag ik hier weinig van terug in dit boek. Ik kreeg weinig duidelijkheid over alle magische wezens. Nimfen, dwergen en engelen bestaan, maar als lezer krijg je hier totaal geen duidelijkheid over. Ook de magie in dit verhaal bleef vaag en je krijgt hier nauwelijks details van.

Tais Teng is een multi-talent en had ook veel tekeningen gemaakt voor dit boek. Het is in de stijl als de cover, wat best mooi is, maar jammer genoeg waren de tekeningen in zwart-wit wat naar mijn idee er niet al te mooi uit zag. Als het in kleur zou zijn, zou het er prachtig uit kunnen zien. In plaats daarvan werd ik juist op een negatieve manier afgeleid door de prenten.

Dit boek is vrij dun en het lettertype is erg groot. Je vliegt er dus doorheen. Ook het taalgebruik is redelijk simpel, dus dit is wel een goed boek voor tussendoor of als je je reading challenge snel wil afmaken. Het plot en de personages zijn jammer genoeg erg zwak. Het verhaal bevat nou niet bepaald veel spanning. Ik had niet de neiging om snel dit verhaal uit te lezen omdat het zo spannend was. Daarnaast waren de personages erg vlak.

Dit boek kon heel goed zijn, maar het mist zo veel! Dit boek voelde constant aan als een puzzel waarbij de helft van de puzzelstukjes kwijt is geraakt. Als Tais Teng meer details kon geven over de magische wereld, de personages wat uitdiepte en het verhaal wat meer spanning gaf, zou dit een meesterwerk kunnen zijn. Tais Teng heeft tijdens het schrijven van dit boek waarschijnlijk ook zijn ka verspeeld, want dit boek miste kleur en smaak. Geen geslaagd boek dus en het vervolg laat ik maar gewoon liggen. Hopelijk zal het volgende boek van uitgeverij Kramat me wat beter bevallen.

3 reacties

  1. Oehh jammer dit. Mijn tweede ervaring met Kramat was gelukkig wel beter.

    1. Drie keer is scheepsrecht dan maar? Ik heb De Maansteen nog liggen, maar weet niet of het iets is. Emmy was er niet al te positief over…

  2. De samenvatting op Goodreads vond ik veelbelovend klinken, jammer dat het zo tegen viel!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.