Recensie: Avatar The Last Airbender Legacy of the Fire Nation

Titel: Avatar The Last Airbender Legacy of the Fire Nation

Auteur: Joshua Pruett

Uitgeverij: Insight Editions

Bladzijdes: 65

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781683833925

Prijs: 23,99

Link naar de pagina op Goodreads

Generaal Iroh had als kind nog voor ogen dat hij de Vuurheer zou zijn, maar zijn plannen verliepen anders en hij hielp uiteindelijk Zuko met de zoektocht naar zichzelf. Iroh heeft veel kennis vergaard in zijn leven, wat hij opschrijft in een boek voor zijn neef Zuko.

Avatar The Last Airbender is een van mijn favoriete series allertijden en ik kan het na tien keer nog steeds met veel plezier zien. Naast een kijker ben ik ook een fanatiek lezer van de boeken die bij de serie horen, waaronder de kleine boeken met meer informatie over de wereld van Avatar. Legacy of the Fire Nation zou gaan over Irohs leven, een personage dat mij aan het hart ligt. Zou hij in dit boek nog meer wijsheden kunnen geven?

Hoewel dit boek een vrij dun verhaal is, betaal je vooral voor alle originele illustraties en de voorwerpen die je uit het boek kan halen. Generaal Iroh vertelt over zijn jeugd, de Vuurnatie, zijn avonturen met Zuko en hij voegt ook brieven van andere personages toe die over Iroh schrijven. Bepaalde brieven kan je zelfs uit het boek halen, wat een extra dimensie geeft aan je leesbeleving. De pagina’s zijn mooi afgebeeld en de originele illustraties geven een hartverwarmende kijk op het leven van Iroh.

Vooral de teksten waren erg aangrijpend. Iroh’s brieven en notities zijn vol wijsheid, maar vooral de liefde die hij toont aan zijn neef is net zo tastbaar als in de serie. Hij weet dat Zuko foute keuzes heeft gemaakt, maar dat de reis die hij heeft afgelegd hem maakt zoals hij is. Iroh is nooit gefrustreerd of boos op Zuko geweest, hij wist met vriendelijkheid en rust zijn neef op het goede pad te brengen. Ook de andere brieven van de Gaang maakten mij aan het lachen en het einde is op en top ontroerend. Als je net zoals ik al zo lang meeleeft met de personages, geeft deze extra informatie een nog warmer gevoel als je terugkijkt op deze serie.

Hoewel het boek kort van stof is, krijg je meer te weten over generaal Iroh en begin je nog meer van hem te houden. Hij vertelt veel over de Vuurnatie en de banden tussen bepaalde personages zijn nu nog hechter, waardoor je dit boek met een glimlach leest. Het emotionele gehalte in dit boek is hoog, waardoor het een geweldige toevoeging is aan een Avatar-collectie!

Beoordeling: 9/10

2 reacties

  1. En dan te bedenken dat ik vorig jaar de serie nog niet eens had gezien. Nu wil ik alles over Avatar verslinden . Haha

    1. Doen!!! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.