Recensie: Avatar The Last Airbender Legacy

Titel: Avatar The Last Airbender Legacyp1070938

Auteur: Michael Teitenbaum

Genre: Informatief

Uitgeverij: Insight Editions

Bladzijdes: 64

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781608874477

Prijs: 18,83

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Aang is volwassen geworden en samen met Katara trotse ouder van drie kinderen. Zijn zoon Tenzin is een luchtmeester en Aang heeft dit boek geschreven om over te dragen aan Tenzin, waarin hij vertelt over zijn avonturen en alle naties. Zijn verhalen zitten erin, maar ook genoeg informatie over de Avatarwereld en alles wat erbij hoort. 

Toen ik dit boek voor het eerst in de American Book Center zag liggen, was ik helemaal verkocht. Een boek voor Tenzin van Aang, wat aandoenlijk! De inhoud zag er ook veelbelovend uit, maar ik wachtte even op mijn verjaardag. Van de boekenbonnen die ik kreeg tijdens mijn verjaardag kocht ik uiteindelijk dit boek, die later zelfs in de uitverkoop lag! Met een heel tevreden koppie nam ik dit boek mee naar huis, om meer te weten te komen over Avatar The Last Airbender.

 

Het is fijn om te zien dat je merkt dat Aang zijn zoon persoonlijk aanspreekt in dit boek. Ik kan mij helemaal voorstellen hoe Tenzin dit boek leest en de informatie van zijn vader opslaat. Dit boek laat wat herinneringen zien van de avonturen van Aang (ook vertelt door andere personages), maar Aang vertelt ook over de verschillende volken in de wereld. De illustraties zien er goed uit, misschien iets minder gedetailleerd zoals in de serie.

p1070939

Het mooie aan dit boek is ook dat er vele ”extra” bladeren te vinden zijn. De watermeesterrol kan je uitklappen, er staan affiches van vuurfestivals en meerdere papieren die je doen denken aan de serie. Je krijgt meteen weer zin om de serie weer eens te gaan kijken! Het boek is wat kort, maar de verhalen van Aang en de informatie over de vier naties maakt het goed. Zeker door de illustraties en mooie opmaak weten je zicht echt te plezieren.

p1070940

Avatar Legacy is een prachtig boek, een dikke aanrader voor de diehard fans. Redelijk nieuwe informatie is er niet in te vinden, maar de hele opmaak van het boek en de nostalgische gevoelens die je ervaart tijdens het lezen van Legacy maken genoeg bij je los. Mijn Avatar The Last Airbender collectie is in ieder geval iets aangevuld, alleen verlang ik nog naar zo veel meer…

1 reactie

  1. Het is zeker een leuk boek,
    Ik zag het boek een tijd geleden ook liggen bij ABC in Amsterdam, en heb het toen doorgebladerd.
    Toen twijfelde ik om het als cadeautje mee te nemen voor mijn zus, die groot fan is van Avatar.
    Misschien een leuk kerst cadeau? 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.