Recensie: Avatar The Last Airbender Smoke and Shadow

Titel: Avatar The Last Airbender Smoke and Shadow

Auteur: Gene Luen Yang, Gurihiru, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Genre: Graphic novel

Uitgeverij: Dark Horse Comics

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781506700137

Prijs: 33,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Wanneer Zuko na de avonturen in The Search weer terugkeert naar zijn paleis in de Vuurnatie, ziet hij dat niet alles vredig verloopt. Er is een New Ozai Society ontstaan van mensen die willen dat Vuurheer Ozai weer aan de macht komt en ze proberen Zuko van zijn troon te stoten. Ook zijn er opeens Kemurikage in de koninklijke buurt, geesten die kleine kinderen kidnappen. Zuko wordt herenigd met Mai en samen moeten ze ervoor zorgen dat het land weer tot rust komt, maar gaat ze dat wel lukken?

Avatar The Last Airbender heeft een grote plek in mijn fandomhart. Ik heb de serie meerdere keren gezien, ik heb zelfs veel fanfiction gelezen, uren gedroomd over mijn leven in de Avatarwereld en meer. De graphic novels gaan door op het verhaal van Aang en Smoke and Shadow is alweer het vierde verhaal. Ik kocht van mijn verjaardagsgeld weer een hardcovereditie van deze reeks en was erg benieuwd hoe dit verhaal zou verlopen. Pas op, in de volgende alinea en erna zijn lichte spoilers voor als je The Promise en The Search nog niet hebt gelezen!

Smoke and Shadow speelt zich af in de Vuurnatie en gaat vooral over Zuko en Mai. Deze twee zijn uit elkaar als koppel, maar moeten samenwerken om de Vuurnatie te herstellen. Mai is nu aan het daten met een andere jongen die waarschijnlijk de New Ozai Society helpt, dus Mai is niet echt verliefd op hem. Ze probeert hem te gebruiken om informatie te krijgen over deze organisatie, maar begint langzamerhand wel wat gevoelens te krijgen. Haar emoties worden wel flink in de war geschopt als Zuko weer verschijnt. Hoewel ik het een stomme wending vond dat Mai een andere jongen date, toont ze nu wel wat meer emoties, wat ik juist fijn vond.

De hele mythe van de Kemurikage was niet al te groot uitgevoerd, wat ik eigenlijk prima vond. Uiteindelijk merk je wat deze geesten zijn en daardoor raakte ik helemaal gehyped voor de komende graphic novels! Door Smoke and Shadow krijg ik echt het idee dat we nog lang niet klaar zijn met deze reeks en dat Avatar Aang nog een hoop avonturen gaat beleven. Dat is voor mij helemaal prima! Ook was het commentaar van de makers en de artwork aan het einde van het boek weer een mooie toevoeging aan het verhaal en is voor mij ook de reden waarom ik de hardcovers telkens in huis haal.

 

Smoke and Shadow is een prima verhaal, alleen heeft het wat losse eindjes. Het einde gaf opeens een hele korte andere wending bij Mai, wat nogal snel ging. Ik had het idee dat de makers even snel een verhaallijn wilden eindigen, maar wie weet wordt dit uitgebreid bij een volgende graphic novel. Het gaf in ieder geval genoeg aanleiding naar spannende nieuwe avonturen, dus ik ben heel benieuwd wat voor nieuwe titels er gaan komen in de Avatar-reeks!

2 reacties

  1. Aaaahh ik hou echt van Avatar en door jouw post wil ik ook verder lezen zonder dat ik daar tijd voor heb 🙈😂 Ook wel leuk om te weten dat dit deel best veel focused op Mai en Zuko. Ik ben ook zeker jaloers op jouw collectie haha!

    1. Haha, zeker verder gaan, de comics zijn zo leuk! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.