Recensie: Avatar The Last Airbender The Lost Adventures / Team Avatar Tales

Titel: Avatar The Lost Airbender The Lost Adventures / Team Avatar Tales

Auteurs: Bryan Konietzko & Michael Dante DiMartino & anderen

Genre: Graphic Novel

Uitgeverij: Dark Horse Books

Bladzijdes: 311

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781506722740

Prijs: 36,00

Link naar de pagina op Goodreads

Aang en zijn vrienden hebben vele avonturen beleefd, maar er zijn nog genoeg avonturen die niet verteld zijn. In deze graphic novel zijn vele verhalen te vinden van Aang, Sokka, Katara, Toph en Zuko, waarin je net iets meer leert over de personages en de gebieden waar ze hebben rondgereisd.

Ik ben een ontzettend grote fan van Avatar The last airbender, en daarom probeer ik ook zo veel mogelijk boeken van deze franchise te verzamelen. Ik had de paperback editie met korte verhalen al gelezen, maar deze hardcover zou nog meer verhalen bevatten. Van mijn verjaardagsgeld kocht ik deze editie, zodat hij kan pronken bij de rest van de verzameling!

Deze bundel vat aardig wat verhalen die zich afspelen rond het eerste tot derde seizoen, maar er zijn ook een paar verhalen die zich afspelen na de serie. Veel makers hebben hieraan bijgedragen, waardoor het niveau van de strips vrij wisselend is. De tekenstijl is soms erg trouw aan de tekenstijl van de serie, maar er zijn veel strips waarin ze afwijken, soms op het lelijke af. Sommige afwijkende stijlen vond ik daarentegen juist erg mooi, omdat ze erg pasten bij de sfeer van het verhaal.

De verhalen zijn erg divers. Zo zijn er genoeg korte verhalen vol met humor, maar er zijn ook wat langere verhalen die haast aanvoelen als een korte aflevering. Daarbij zijn er genoeg verhalen die een tragische ondertoon hebben, en waarbij je wat meer leert over de personages. Waarom ging Zuko na de gevechten in Ba Sing Se met Azula mee? Daar krijg je antwoord op. Hoe zit het met de rest van de luchtmeesters, zouden er niet een paar ontsnapt zijn toen de oorlog uitbrak? Er zijn veel verhalen die iets meer verdieping geven van bepaalde personages, wat deze stripbundel een goede toevoeging geeft voor het hele verhaal.

Hoewel de verhalen wat wisselend zijn, is deze bundel erg divers en weet het een inkijkje te geven bij personages. Het kan misschien niet tippen aan de andere graphic novels van Aang en Korra, maar het is wel een fijne aanwinst voor de collectie! En mocht je niet genoeg hebben van alle losse avonturen die Aang en zijn vrienden beleven, is dit een fantastisch boek voor jou. Mocht je genoeg hebben met een paperback, kan je altijd los Team Avatar Tales en The Lost Adventures als paperback kopen.

Beoordeling: 8/10

2 reacties

    • Vera op februari 18, 2022 om 11:59 am
    • Reageer

    Wat een gave Graphic Novel! Deze heb ik zelf nog niet. Maar dit is er een die ik wil toevoegen aan mijn lijst.
    Jouw collectie van Avatar the last airbender is ontzettend gaaf!!!

    1. Genoeg te verzamelen met alle mooie hardcovers die uit zijn gekomen! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.