Recensie: Avatar The Last Airbender The Lost Adventures

Titel: Avatar The Last Airbender The Lost AdventuresP1070837

Genre: Graphic novel

Uitgeverij: Dark Horse Books

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781595827487

Prijs: 14,23

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Avatar The Last Airbender is een serie van 61 afleveringen, maar buiten deze afleveringen hebben Aang, Sokka, Toph, Katara en Zuko nog genoeg andere avonturen beleefd! Deze komen voorbij in The Lost Adventures, een collectie van verschillende strips (van verschillende tekenaars) die nog meer leven brengen in The Last Airbender.

 

Als groot Avatar-fan moest ik uiteraard na het zien van de serie wat boeken kopen over deze serie, onder andere dit stripboekje waarin allemaal korte verhalen worden verteld die niet in de serie zitten. Ik had al wat verhalen gelezen in het Nickelodeon Magazine toen Avatar nog op de tv zat, maar ik had ook veel nieuwe verhalen gelezen. 

P1070838

De strips zitten op chronologische volgorde, hoewel bepaalde strips niet helemaal in de goede tijdlijn zitten. Je begint dus met verhalen over Aang, Sokka en Katara, later komen Toph en Zuko er nog  bij. De verhalen zijn heel gevarieerd en hoewel sommige verhalen niet heel veel toevoegen aan de serie, zijn ze altijd wel leuk om te lezen en soms is er enige achtergrondinformatie te vinden over bepaalde personages (zoals over de eerste kus tussen een koppel, de reden waarom de aardkoning er met zijn beer eropuit ging en meer).

P1070839

De verhalen zijn gemaakt door verschillende tekenaars, wat soms enorm te zien is aan de kwaliteit van de illustraties. De meeste verhalen weten de personages en de omgeving goed neer te zetten en de tekenstijl lijkt net zoals die van de serie, maar sommige verhalen zijn ver beneden de maat. Gezichten die heel simplistisch zijn gemaakt, minimaal kleurgebruik, ik zag nauwelijks soms wat van Avatar terug! Gelukkig gebeurde dit niet al te vaak, het grotendeel van de verhalen zijn gewoon goed gemaakt.

P1070841.JPG

The Lost Adventures, een leuke toevoeging voor je Avatar-collectie. Toegegeven, niet alle stukjes geven je genoeg voldoening, maar het is zeker leuk om nieuwe avonturen te lezen over je favoriete helden!

P1070842

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.