Recensie: Avatar The Last Airbender The Promise

Titel: Avatar The Last Airbender The Promisep1070909

Auteur: Yene Luen Yang

Genre: Graphic novel

Uitgeverij: Dark Horse Comics

Bladzijdes: 238

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781616550745

Prijs: rond de 35

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Het verhaal van Aang gaat door! Nadat Aang de Vuurheer heeft verslagen en vrede heeft gesticht tussen de vier naties, lijkt alles goed te verlopen. Zuko is de Vuurheer en Aang probeert de wereld compleet te herstellen. De groep stuit op problemen als de koloniën in het Aarderijk van de Vuurnatie moeten terugkeren naar huis. Er zijn mensen van de koloniën die zijn geboren in het Aarderijk, of vuurstuurders die relaties zijn aangegaan met mensen uit het Aarderijk. Zuko wil zijn mensen terug naar zijn land hebben, waardoor er een nieuwe oorlog dreigt te ontstaan… Kan Aang dit probleem oplossen?

 

Avatar The Last Airbender is één van mijn favoriete series en na het zien van het einde van de serie had ik een gat in mijn hart. Hoe gaat dit verder? Gelukkig zijn er nu comics gemaakt over het verhaal na de serie. The Promise is de eerste graphic novel serie over Avatar Aang. Zelf heb ik de grote hardcovereditie in huis, een prachtig boek met een geweldig verhaal!

p1070910

Hoewel deze graphic novels niet zijn bedacht door de makers zelf (ze werkten er wel aan mee), weet Yang een verhaal neer te zetten die zo werkelijkheid zou kunnen worden. Het verhaal sluit naadloos aan op het einde van de serie (sterker nog, de allerlaatste scène van de serie wordt zelfs afgebeeld). Daarnaast zijn de personages ook net zoals in de serie, alles wat ze zeggen lijkt te kloppen met hun persoonlijkheid. De comics bevatten een goede dosis humor, maar ook serieuze gesprekken tussen Zuko en Aang. Je ziet duidelijk dat Aang wat ouder en wijzer is geworden, maar zijn jeugdige en vrolijke humeur heeft behouden.

p1070911

De personages hebben allemaal een nieuwe look gekregen, waardoor je echt ziet dat de personages volwassener worden. Aan het einde van de hardcovereditie staan er ook genoeg schetsen van de personages. Een extra voordeel van de hardcovereditie is dat er verschillende opmerkingen staan aan de zijkant van de bladzijdes. Hierdoor lees je wat de makers te zeggen hebben over bepaalde scènes, de verhaallijn of het proces van het tekenen. De tekenstijl is misschien niet zo mooi als de serie, maar is alsnog een lust voor het oog.

p1070912

Ik heb ontzettend genoten met dit vervolg op Avatar The Last Airbender. Het vervolg op deze graphic novels, The Search, heb ik ook al eens gelezen en heb ik binnenkort ook als hardcoverversie in bezit. Ik wil alleen maar meer! The Promise is een geniaal verhaal voor alle mensen die Avatar Aang sinds het einde van de serie hebben gemist.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.