Recensie: Avatar The Last Airbender The Search

Titel: Avatar The Last Airbender The Search

Auteur: Gene Luen Yang

Genre: Graphic Novel

Uitgeverij: Dark Horse Comics

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Hardcover

Prijs: rond de 35

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In The Promise kan je als Avatar-liefhebber het verhaal lezen na de avonturen van de serie, waarin de personages een oplossing bedenken voor de vele koloniën van de Vuurnatie in het Aarderijk, in dit verhaal gaat Zuko op zijn naar antwoorden… over zijn moeder. Zijn moeder is verdwenen en er is veel mysterie rondom haar afwezigheid. Zou ze nog leven? Waar zou ze zijn en waarom ging ze weg? Vele vragen die Avatar-fans al jaren hebben, en in dit boek worden deze vragen beantwoordt…

 

8 The Seach part 1Ik ben een über-mega-ultra-super-diehardfan wat Avatar betreft. Alle afleveringen heb ik meerdere keren gezien, ik ken soms hele dialogen uit mijn hoofd, las zelfs fanfiction van deze serie en was gek op alle stuurbewegingen die de karakters maakten. Ik heb spellen van Avatar op mijn Gameboy, Gamecube, PC en Nintendo DS, posters op mijn kamer en vele stripboeken. Jarenlang heb ik moeten wachten op dit boek, maar ik heb het eindelijk gelezen! Al die jaren heb ik nagedacht over het mysterie achter Ursa, de moeder van Zuko en Azula, en nu weet ik eindelijk wat er precies is gebeurd.

9 The Search part 2

Gene Luen Yang heeft het verhaal bedacht en dit voorgesteld aan de makers van de show. Ze vonden het een toepasselijk verhaal en zou net zo zijn als wanneer ze het in de serie hadden gestopt. De echte makers zijn dus niet de bedenker van alle inhoud van dit stripverhaal, maar Yang is erin geslaagd om het net zo leuk te maken als de serie! Deze graphic novels doen totaal niet af bij de serie en sluiten goed aan op het The Last Airbender (en uiteindelijk ook op The Legend of Korra!).

 

Het verhaal vond ik heel cool, alle vragen over Ursa worden beantwoord, Yang heeft zeker een goed verhaal neergezet! Er was het nodige avontuur, de verdieping van bepaalde karakters, de emotionele laag en een tikkeltje humor, precies 10 The Search part 3zoals ik gewend ben bij de serie. Het enige waar ik me wat aan kon storen, was dat Azula weer terug was. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Azula echt een geweldige psychopaat, maar aangezien ze aan het eind van The Last Airbender nogal gestoord was geworden, vond ik het maar raar dat de groep hulp zocht bij Azula en haar bevrijdde uit haar inrichting. Azula zou meteen op vrije voet kunnen gaan en beginnen aan haar plannetje voor wereldoverheersing met haar enorme vuurstuurkrachten. Ik vond het heel ongepast dat ze in het verhaal zat, Zuko had prima zonder zijn zusje een zoektocht kunnen starten naar zijn moeder! Azula leverde meer de nodige actie en het vooruitzicht op eventueel gevaar, maar voor de rest vond ik haar maar wat overbodig.

 

Hoewel Azula naar mijn mening een verkeerd idee was om in deze strip te stoppen, ben ik wel tevreden met de personages. Ze handelen precies zoals ze in de serie deden, ik had echt het gevoel dat ik weer mijn oude vertrouwde Avatarmaatjes zag! In dit boek komen er ook wat nieuwe personages aan de orde, die ik ook heel leuk vond. Zeker het Geest-gedeelte, wauw, dat was zo gaaf! Ik moest echt tot diep in de nacht blijven lezen, ik kon gewoon niet stoppen voordat ik het einde wist!

 

De tekeningen zijn ook weer mooi gemaakt. De groep heeft een wat ouder uiterlijk gekregen en hun kleding is ook ietsje anders, het had wel wat! De kleuren zijn trouw gebleven aan de serie en naar sommige afbeeldingen moest ik gewoon een lange tijd staren. Wel hadden sommige stukjes iets minder detail, waardoor ik alles niet even goed vond.

 

Ik ben zeer tevreden over dit verhaal, ondanks de minpuntjes. Ik heb mijn antwoorden gekregen en ben blij met het resultaat. Nu kan ik eindelijk met mede-Avatarfans discussiëren over de verhaallijn van Ursa! Ook maakt dit boek mij nieuwsgierig naar The Rift, het vervolg van deze leuke serie! Ik kan er maar niet genoeg van krijgen, go team Avatar!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Didem op maart 6, 2017 om 7:54 pm
  • Reageer

  Mag ik wat vragen?
  Ik wil ook het boek kopen alleen ik zit te twijfelen tussen het boek kopen of de drie strips die je ook kan kopen.
  Ik wou vragen of jij het verschil weet van deze twee buiten hun prijs , want ik dacht omdat de strips
  Goedkoper zijn dat daar minder in staat en dat daar wel plaatjes in staan en in het boek niet.
  Mijn vraag is dus of er een verschil in de teksten zit en of er ook in het boek foto’ s zitten en of er meer veschillen zijn.

  1. De strips (dus die drie paperbacks) bevatten gewoon het verhaal. De hardcover (dus de boekversie) bevat het hele verhaal met aan de zijkant soms wat aantekeningen van de schrijver. Aan het einde staat ook concept art van verschillende personages en covers van de strips, die volgens mij niet in de paperback staan. Als de prijzen niet al te veel verschillen zal ik zeker voor het boek gaan als ik jou was! Mocht Engels niet je ding zijn kan je de drie paperbacks ook kopen in het Nederlands. Hopelijk help ik je hiermee op weg! 🙂

  • lynn op januari 4, 2018 om 1:27 pm
  • Reageer

  mag ik je wat vragen ?
  ik ben ook al jaren fan van avatar maar heb nooit kunnen ontdekken wat er met zuko zijn moeder was gebeurt en kan dat ook negens vinden weet jij misschien een site waar je deze strip die je beschrijft online kan lezen ??

  1. Hee Lynn! Ik ken zelf niet een site die de strip heeft, maar ik had voor dat ik de strips had ze nog kunnen vinden op YouTube als stripvorm. Geen idee of die er nog zijn! De hardcover editie is in ieder geval echt de moeite waard om te kopen en de paperbacks zijn wat goedkoper en te vinden in het Engels en Nederlands. Hopelijk lees je snel het verhaal, want hij is echt super goed! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.