Recensie: Be More Chill

Titel: Be More Chill

Auteur: Ned Vizzini

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Disney-Hiperion

Bladzijdes: 287

Bindwijze: Paperback

Prijs: 8,49

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Jeremy Heere staat bekend als sukkeltje. Hij is een flinke nerd, mensen lachen hem stiekem uit en hij kan totaal geen indruk maken op Christine, het meisje waar hij enorm verliefd op is. Hij is verdoemd om een sukkel te blijven voor de rest van zijn middelbare schoolperiode, maar dat kan veranderen door de squid. De squid is een pilletje waarin een robotje zit die in je hersenen kruipt en vertelt hoe je stoer en populair kan worden. Jeremy slikt de pil in en wordt van een supernerd omgetoverd tot een ontzettend coole gozer. Maar is een machine die je vertelt hoe je je moet gedragen wel goed?

 

Ned Vizzini is door It’s kind of a funny story één van mijn favoriete schrijvers geworden. Zijn vlotte schrijfstijl en de humor die hij weet te combineren met heftige onderwerpen zoals depressie zijn zo goed. Ik wilde zeker meer van hem lezen en mijn moeder nam voor mij de oude Nederlandse versie van Be More Chill voor mij mee van de bibliotheek. Een redelijk dun boek, dus deze ging ook met gemak in één zit uit!

 

Dit boek heeft mij echt doen schaterlachen. Dit boek bevat veel sarcastische, grove en oversekste humor, wat ik zelf enorm kan waarderen. Doordat je leest vanuit het perspectief van Jeremy en zijn gedachtegang leest, krijg je echt te weten wat Jeremy denkt, wat heel hilarisch kan zijn. Deze nerd is heel ongemakkelijk in sociale situaties en is enorm onhandig, maar dat verandert als hij de squid inneemt en verandert in een populaire jongen. De squid vertelt hem wat hij precies moet doen en moet zeggen om cool gevonden te worden door zijn leeftijdsgenoten. In het begin is dit onwijs handig, zo kan hij eindelijk iets krijgen met een meisje en populair worden bij zijn klasgenoten! Ik heb meerdere keren hardop gelachen, gegrinnikt, getrappeld met mijn voeten van plezier, dit boek heeft zo veel humor!

 

Dit boek is ook ontzettend bedoel voor jongens, want je leest echt wat er in het hoofd van een mannelijk puberbrein omgaat. Ned Vizzini zegt gewoon waar het op staat en ook in dit boek komen er wat heftige onderwerpen aan bod, die hij toch nog op luchtige wijze kan brengen. Daarbij wil ik nog even noemen van de vader van Jeremy de meest geniale vader is waarover ik ooit heb gelezen in een boek. Die man is ontzettend grof en ik zou mij echt kapot schamen als dat mijn vader was (nog erger dan ik al doe bij mijn eigen vader), maar dit leverde wel ontzettend veel komische situaties op.

 

Je leest dit boek met gemak in een middagje uit en ik kan je beloven dat het einde je zeker niet teleurstelt. Lees zeker niet de laatste pagina, want die spoilert een groot deel van het boek! Het is een fantastisch gevoel om dit boek uiteindelijk dicht te kunnen slaan, want je voelt je enorm voldaan! Dit boek had ik dus geleend van de bibliotheek, maar ik ben vastbesloten deze eens in het Engels te kopen, want ik wil wel een hele collectie van deze schrijver! Wees ook eens cool en lees snel Be More Chill!

3 reacties

  1. Ziet er een leuk boek uit! Ik ben er heel nieuwsgierig naar.

  2. Ik vond Ned Vizzini’s schrijfstijl ook heel erg vermakelijk! Ben dan ook wel benieuwd geworden naar dit boek, ook al is het dan misschien meer voor jongens.

  3. Ik heb dit boek jaren geleden ook gelezen en vond hem echt heel grappig. De volgende keer dat ik bij mijn ouders ben ga ik maar eens kijken of hij nog ergens in de boekenkast staat 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.