Recensie: Big Sister Live

Titel: Big Sister Live13 Big Sister Live

Auteur: Patrick van Rhijn

Genre: Young Adult, Thriller

Uitgeverij: Pimento Young Adult

Bladzijdes: 240

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Bambi droomt stiekem van een zangcarrière en samen met haar vriendinnen geeft ze zich op voor een televisie-serie: Big Sister Live. Dit programma volgt acht meisjes vijftig dagen lang in een villa. Bambi mag verder weinig vertellen aan anderen over dit programma en ze komt door de audities heen. Bambi is benieuwd hoe de serie zal verlopen, maar ze komt er achter dat Big Sister Live anders is dan ze had gedacht…

 

Toen ik van Mascha van Het Leeslint hoorde dat dit boek een aanrader was, besloot ik Big Sister Live in huis te halen. Het leek me wel een spannend boek dat misschien wel wat weghad van Lef, een boek waarin kandidaten meedoen aan een programma waarin ze steeds gevaarlijkere opdrachten moeten doen. Met dit idee begon ik in dit boek. Achteraf had ik juist met een onwetende houding in dit boek moeten stappen, want dit boek had eerst een slechte start, maar pakte later juist goed uit.

 

Het begin wist me niet echt vast te pakken. Je leest over wat herinneringen van Bambi waarin alles nog erg goed lijkt, maar in het heden gaat het niet al te best met Bambi. Ze twijfelt of ze haar examen haalt en woont samen met haar moeder. Waar zijn haar vader en zusje gebleven? Er moest haast iets ergs gebeurd zijn in het verleden, maar Bambi leek juist erg oppervlakkig in het begin. Ze volgt met gemak haar vriendinnen en ik vond haar weinig persoonlijkheid hebben. Gelukkig veranderde dit. Hoe meer herinneringen je leest, hoe sterker en gevoeliger Bambi wordt en dit merk je ook terug in het verhaal in het heden. Ik merkte een duidelijke karakterontwikkeling, en dat voor een standalone!

 

Het verhaal zelf stoorde me in het begin wat, maar werd steeds beter en heftiger. Het concept achter Big Sister Live vond ik eerst nog zo vaag, maar vanaf de audities naar het programma begon ik wat vraagtekens te plaatsen. Is Big Sister Live wel een goedaardig programma, of schuilt er meer achter? Hoe verder Bambi in het programma terecht komt, hoe schokkender het wordt. Bambi maakt echt verschrikkelijke dingen mee en het einde zorgde ervoor dat ik flink hapte naar adem.

 

Patrick van Rhijn is er in geslaagd een spannend verhaal te schrijven, ik had de uitwerking van dit boek niet zien aankomen! Ik kwam in het begin wat moeilijk door het verhaal heen, maar toen het programma zelf echt begonnen was, vloog ik door het boek heen. Dit boek is zeker bedoeld ter waarschuwing voor jonge meiden, want dit verhaal doet je zeker sidderen van angst!

2 reacties

  1. Dit boek heb ik een tijd geleden op het boekenfestijn gekocht. Ik vond het ook een spannend boek en net als jij vond ik het in het begin langzaam op gang komen.

  2. Haha blij dat je het na een tijdje toch goed vond.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.