Recensie: Billy the Kid en de vampiers van Las Vegas & De dood van Jeanne d’Arc

Titel: Billy the Kid en de vampiers van Las Vegas & De dood van Jeanne d’Arc
Auteur: Michael Scott
Genre: Young Adult, Spanning, Fantasy, Mythologie
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 95
Bindwijze: Paperback
Prijs: €6,95
Cijfer: 6/10
Koop dit boek via Bol.com

Dit boekje is een klein extraatje voor de fans van de Flamel-serie. Het bevat twee verhalen, eentje over Billy the Kid en zijn avontuur met Scathach, de ander over de dag dat Jeanne gedood zou moeten worden. Deze verhalen zijn handig om te lezen nadat je het vierde boek hebt gelezen, aangezien je dan meer weet over Billy the Kid.

Bij het verhaal van Billy the Kid kijk je vanuit het perspectief van Billy die Scathach ontmoet die samen een avontuur beleven in Las Vegas. Hier zat veel actie in en kwam er wat meer achtergrondinformatie over Scathach naar voren. Billy the Kid is ook best een leuk personage dus deze combinatie werkte wel erg goed. Uiteindelijk kwam er een leuke wending naar voren die ik zelf niet had zien aankomen.
De dood van Jeanne d’Arc vond ik dan wat minder, maar dat komt ook omdat dit verhaal maar 10 bladzijdes was. Het is vanuit het perspectief van een Franse soldaat die ziet dat Scathach Jeanne redt van de brandstapel. Ik vond het vrij nietszeggend. In De Magiër wordt genoemd dat Jeanne werd gered door Scathach, en dit was dus gewoon een uitwerking van dat avontuur wat ik zelf niet erg veel vond voorstellen.

Dit boek is dus een kleine toevoeging aan het verhaal van de Flamel-serie. Het was vooral wat gericht op Scathach, en ik vond alleen het eerste verhaal erg leuk om te lezen. Het is ook een klein boekje, maar ik raad je aan dit alleen te lezen als je erg fan bent van de Flamel-serie en wat meer wilt lezen over Scathach en de vroegere avonturen die ze heeft beleefd.

1 reactie

  1. Ik wil deze ook echt heel graag nog een keertje lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.