Recensie: Blackout

Titel: Blackout

Auteurs: Dhonielly Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk & Nicola Yoon

Genre: Romantiek, Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 190

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000376827

Prijs: 17,99

Link naar de pagina op Goodreads

Tijdens een zomerdag in New York is er een stroomstoring, waardoor de hele stad opeens in donker gehuld is. Tijdens deze stroomstoring komen mensen dichter bij elkaar, waaronder zes zwarte koppels die meer over zichzelf en anderen leren kennen. Boze exen, nieuwe vriendschappen, nieuwe mogelijkheden en plek voor romantiek, het kan allemaal gebeuren tijdens deze bijzondere zomerdag in New York.

Toen ik voor het eerst hoorde dat zes zeer bekende auteurs samen gingen werken, werd ik al erg enthousiast. De auteurs Nic Stone, Nicola Yoon en Angie Thomas kende ik maar al te goed, maar ook de andere auteurs spraken mij aan. Ze schreven met z’n zessen verhalen tijdens een stroomstoring in New York, waarin de liefde volop aanwezig is. Een vrij kort boek, maar de auteurs zullen ongetwijfeld een prachtige inhoud ervan hebben gemaakt. Wat een geluk dat Best of YA het boek ging vertalen, zo kunnen wij er in Nederland ook van genieten!

In Blackout lees je over twaalf tieners in New York, elke auteurs heeft twee tieners voor haar rekening genomen. Je begint met het verhaal van Tiffany D. Jackson, die gaandeweg het boek meerdere keren aan bod komt. Hierin lees je over exen die dezelfde stageplek willen bemachtigen, maar door de stroomstoring zoeken ze een manier om terug naar huis te gaan. Een mooi introductie van deze verhalenbundel, en de weg die de twee afleggen is erg realistisch en tastbaar. Nic Stone heeft daarentegen een heel divers verhaal geschreven, precies wat ik van haar verwachtte (Stone is zelf biseksueel en heeft hier ook een erg mooi boek over geschreven). Haar verhaal laat goed zien hoe moeilijk het voor sommige zwarte mensen is om uit de kast te komen, maar haar verhaal biedt ook hoop. Dan hebben we een verhaal van Ashley Woodfolk, waarin een meisje in een bejaardentehuis wordt gekoppeld aan een kleindochter van een van de bewoners. Een aandoenlijk verhaal, maar de band tussen de twee was iets te snel gesmeed. Dat kon ook niet anders doordat het een kort verhaal moet zijn, maar daardoor was de romantiek een tikkeltje geforceerd.

Dhonielle Clayton kenmerkt zich door veel voetnoten, iets waardoor je wat uit het verhaal wordt gezogen, maar wat wel een mooie toevoeging is aan haar verhaal over een meisje die haar gevoelens wil uiten voor haar goede vriend. Angie Thomas had dan weer een mooi verhaal geschreven waarin de hoofdpersoon een keuze moet maken tussen twee jongens, maar tot mooie inzichten komt door een onverwachts persoon. Haar schrijfstijl is zo prettig, en liet weer een nieuwe kant van romantiek zien. Tot slot het verhaal van Nicola Yoon, waarin een mooie afsluiter wordt gemaakt voor alle twaalf pubers. Ik vond op de een of andere manier Yoons schrijfstijl iets minder leesbaar dan normaal, maar afgezien daarvan wist zij het verhaal op een mooie manier te beëindigen.

Deze verhalenbundel is een perfecte manier om nieuwe auteurs te leren kennen, en het is een verhaal vol verschillende vormen van liefde. Het laat de schoonheid zien van New York en de personages van de verschillende verhalen hebben onderling connecties met elkaar, waardoor je personages in andere verhalen ook tegenkomt. Het is een ideaal boek als je wat vlinders in je buik wilt krijgen, en geeft je een heerlijk zomers gevoel!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.