Recensie: Bloed (Faerie #2)

Titel: Bloed (Faerie #2)

Auteur: Holly Black

Vertaling: Anne-Marieke Buijs

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Bestoffantasy, Boekerij

Bladzijdes: 255

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022594445

Prijs: 20,00

Link naar de pagina op Goodreads

Valerie voelt zich erg bedrogen door de mensen die dichtbij haar staan, en ze besluiten weg te gaan van huis. Ze gaat naar New York, waar ze zich aansluit bij een groep krakers. Deze krakers nemen haar mee naar het metrostelsel, waar ze hun verblijfplaats hebben opgezet. Valerie komt er alleen achter dat haar nieuwe groep vrienden magisch zijn, aangezien ze connecties hebben met de faerie. Valerie spoort met haar vrienden een mysterieus wezen op, waardoor ze al helemaal verwikkeld raakt in het faerievolk…

Water is het eerste deel van de Faerie-trilogie, een trilogie die zich afspeelt voor de Elfhame-serie. Dit was een van de eerste boeken van Holly Black, en na een magisch avontuur gaan we door met een heel ander personage. Dit keer kijken we mee met Valerie en haar geheimzinnige avontuur in New York. Hoe zou dit vervolg zijn? Daar wilde ik maar al te graag achter gaan komen!

In dit tweede avontuur laat Holly Black haarzelf weer van een duistere en lugubere kant zien. In Water vond ik de sfeer al grimmig, en deze sfeer wordt doorgezet in Bloed. Valerie komt achter een schokkende ontdekking rondom haar familie, waardoor ze zichzelf genoodzaakt voelt om uit huis te vertrekken. Deze reden is al heel akelig, en haar nieuwe omgeving (New York) is ook niet al te rooskleurig. Holly Black weet het Faerievolk weer erg fascinerend te maken, maar laat ook het gevaarlijke randje zien van deze magische wezens. Nu moet ik wel zeggen dat haar schrijfstijl beter is geworden dan deel 1, maar dat het nog niet kan tippen aan de Elfhame-trilogie (wat logisch is, want die trilogie heeft ze vele jaren later geschreven).

Ik vond Valerie een aangenaam personage, aangezien ze stevig in haar schoenen staat. Ze weet wat ze wil, en neemt drastische (maar begrijpelijke) beslissingen als ze wordt verraden. Ze is geschrokken door de ontdekking van magische wezens, maar denkt dan al snel aan mogelijkheden om deze nieuwe wezens aan te kunnen. Ze laat zich niet uit het veld slaan, wat ik erg kon bewonderen. De andere personages waren ook erg duister en veelzijdig, maar door het redelijk korte verhaal was er soms niet genoeg verdieping in personages waardoor ze heel realistisch overkwamen.

Nu moet ik zeggen dat ik het redelijk lage aantal aan bladzijdes ook een voordeel had, want ik vloog door dit boek heen. Het boek had een snelle vaart, en de spanningsopbouw gaat daardoor lekker rap. Ik ging sneller door dit boek heen dan het eerste deel, wat mijn leesplezier aanzienlijk verhoogde. Het einde was ook een stuk spannender dan Water, en zaten er meteen een paar herkenbare personages in waardoor je al erg nieuwsgierig raakt naar het derde en laatste deel.

En tot slot wil ik het nog even hebben over deze limited editions, want die zijn gewoon prachtig! Dit keer zijn er weer illustraties aan de binnenkant, in dezelfde stijl als het eerste deel. De illustraties weten de lugubere sfeer goed te weergeven, en daarbij is de naked cover weer erg prettig om te zien. Ik kan niet wachten om het laatste deel in limited edition te hebben, want het wordt echt een plaatje als de drie boeken naast elkaar staan! Wacht niet te lang om dit boek in huis te halen, want voor je het weet is de limited edition al op.

Bloed weet de Faerie-trilogie naar een hoger niveau te tillen, hoewel ik minder onder de indruk ben van deze serie dan de populaire Elfhame-trilogie. Volkomen begrijpelijk, maar daardoor valt het spectaculaire een beetje mee. Wel heb ik erg genoten van dit duistere verhaal, en kijk ik erg uit naar het afsluitende slotdeel in deze trilogie!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik uitgeverij Boekerij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.