Recensie: Bloedlijn

Titel: Bloedlijn5 Bloedlijn Felix Francis

Auteur: Felix Francis

Genre: Thriller

Uitgeverij: Querido

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Mark is presentator en verslaggever bij wedstrijden voor paarden. Bij een wedstrijd speelt zijn tweelingzus Clare mee en ze wordt tweede. Mark vermoedt dat ze met opzet heeft verloren en vertelt dit aan haar. Die avond pleegt ze een aantal uur later zelfmoord. Mark is hier kapot van, maar gaat uiteindelijk op onderzoek uit. Waarom pleegde zijn tweelingzus zelfmoord of zat er meer achter?

 

Laatst kreeg ik onverwachts een pakketje binnen. Ik opende het pakket en zag Bloedlijn, een thriller. Thrillers vind ik leuk, maar lees ik niet vaak. Deze thriller is ook voor volwassenen, zou dit wel een boek voor mij zijn? De schrijver is de zoon van de bekende thrillerschrijver Dick Francis en nu schrijft Felix zijn eigen verhalen. Ik was benieuwd of dit boek iets voor mij was, dus bedankt uitgeverij Querido voor het versturen van een recensie-exemplaar!

 

Bloedlijn heeft alles wat ik wel zoek in een thriller. Een mysterieuze moord, een goede spanningsboog en een onverwacht einde vol actie. In Bloedlijn volg je Mark, een presentator bij paardenwedstrijden. De auteur heeft veel onderzoek hier naar gedaan, want als lezer krijg je echt het idee dat je midden in zo’n wedstrijd zit en dat de auteur echt weet waar hij over schrijft. Het was heel realistisch over en de stukken over de wedstrijden kwamen erg professioneel over.

 

Bloedlijn leest erg vlot en er is een hoop actie in het verhaal. Mark komt stapje voor stapje dichterbij het geheim achter zijn tweelingzus en ondertussen is er veel gevaar, tragedie en intrige. De informatie komt niet in één keer op je af, maar je krijgt steeds een stukje te horen over het verhaal. Vooral aan het einde had elk hoofdstuk een bepaalde onthulling, waardoor ik snel door wilde lezen! Felix weet de spanning goed in het verhaal te stoppen en ik verveelde me geen moment.

 

Het enige nadeel wat ik had, was dat het einde wat abrupt kwam en ik was er niet helemaal tevreden over. Ik had het einde niet zien aankomen, maar het leek naar mijn idee wat vergezocht. Het maakte het boek net niet zo geweldig als ik had gehoopt, maar dat mag de pret niet bederven. Bloedlijn is namelijk een spannende thriller met een goed verhaal en opbouw. Het maakt me zeker nieuwsgierig naar andere thrillers, laat die volgende thriller van Francis snel komen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.