Recensie: Blood of Eden #2 Bloedband

Titel: Blood of Eden #2 Bloedband
Auteur: Julie Kagawa
Genre: Apocalyptisch, Young Adult, Fantasy
Uitgeverij: Harlequin Young Adult
Bladzijdes: 448
Bindwijze: Paperback
Prijs: 9,95
Cijfer: 8/10
Link naar de pagina op Goodreads
Koop dit boek bij Harlequin

Bloedband is het tweede deel in de Blood of Eden-trilogie van Julie Kagawa. Allie heeft Zeke achtergelaten in Eden en ze gaat op zoek naar Kanin, haar vampiermeester. Hij is in gevaar en Allie doet er alles aan om hem te vinden en te beschermen. Door haar bloedband kan ze hem opsporen. Ze komt erachter dat Kanin in haar geboortestad is, en tijdens haar zoektocht komt ze ook een andere vampier tegen die net als zij een vampier is geworden door Kanin. Zij is dus een bloedzuster van deze vampier en samen gaan ze erop uit om hun meester in veiligheid te brengen. Maar dan komt ze in New Covington en blijken er vreselijke dingen te zijn gebeurd. Er heerst een nieuw roodlongvirus onder de menselijke bevolking, die ook nare gevolgen kan hebben voor vampiers…

Na het lezen van Onsterfelijk kon ik niet wachten om verder te gaan in deze serie. Julie Kagawa heeft een prachtige schrijfstijl, en dit bewijst ze opnieuw in Bloedband. Kagawa sleurde mij weer mee in een spannend en bloedstollend avontuur. Dit deel bevat nog meer gevaar, het voelt echt duisterder aan. In dit verhaal komen er verschillende plotwendingen naar voren die me hebben verbaasd. De verhaallijn is spannend maar hartverscheurend.

Allie heeft veel doorstaan, en in dit deel krijgt ze de volle lading aan ellende over haar heen gestort. Ze moet vele gevaren trotseren, waaronder het nieuwe virus wat zich verspreid heeft onder de bevolking van New Covington. Wat een gruwelijke ziekte moet dat zijn zeg! De slachtoffers aan deze ziekte vind ik angstaanjagend en ik wilde snel doorlezen bij stukjes waarin de ziekte naar voren komt, Julie Kagawa wist de spanning echt naar boven te halen. Wel doen de slachtoffers van het nieuwe roodlongvirus me denken aan zombies en bepaalde personen uit een andere Young Adult trilogie. Qua originaliteit vind ik Julie Kagawa tot nu toe wat minder, maar ze heeft me wel doen sidderen van angst!

Ik heb erg genoten van de karakterontwikkeling die de personages meemaken in dit boek. De meeste personages uit Onsterfelijk komen terug in dit boek, en je leert ze van een andere kant kennen. Ik ben vooral onder de indruk van Zeke. Hij is in dit deel heel dapper en heeft er echt alles voor over om bij Allie te zijn. Ook komt er een personage terug die ik echt walgelijk vind, wat een haat heb ik aan deze persoon gekregen zeg! Kagawa weet ontzettend goed gevoelens over te brengen op de lezer!

Bloedband is een goed vervolg op Onsterfelijk. Kagawa heeft dan niet het meest originele verhaal op papier gezet, maar het bevat wel enorm veel spanning, sterke personages en interessante ontwikkelingen. En dat einde… Jemig, wat een einde! Het deed gewoon pijn, ik moet zo snel mogelijk verder in deze trilogie! Ik hoop op een goed einde voor deze vampier…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.