Recensie: Break a Leg (Truth or Dance #2)

Titel: Break a Leg (Truth or Dance #2)

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Thriller, YA Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Clavis Young Adult

Bladzijdes: 275

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044836219

Prijs: 16,95

Link naar de pagina op Goodreads

 

India is doorgestroomd naar de vervolgopleiding van haar balletopleiding en woont nu samen met haar vriendinnen. Hoewel ze niet alle vier zijn doorgestroomd, hebben ze nog een hechte band. India hoopt dat ze met rust wordt gelaten door truthordance, maar al snel krijgt ze weer berichtjes en nog heftigere opdrachten…

 

Chinouk Thijssen had ik een tijdje geleden gesproken bij de YA-leesclub van de YA-community van de bibliotheek in Rotterdam. Ze maakte me toen nog enthousiaster over het vervolg op Truth or Dance. Veel personages worden verdacht, maar wie is deze vreemde persoon die India en haar vriendinnen berichtjes stuurt? Ik zette mijn speurneus op, want ik wilde graag deze persoon ontmaskeren!

Dit boek is al stukke spannender dan het eerste deel. Truth or Dance had wat spannende opdrachten, maar ik vond dat de spanning nog vrij vlakjes was. Het kan echt stukke erger, dus dit deel is vele malen spannender. Chinouk heeft lef en weet offers te maken. De meisjes krijgen het niet makkelijk en maken ontzettend heftige momenten mee, helemaal omdat India vaak paniekaanvallen heeft. De focus is steeds meer gelegd op het thrillergedeelte van het verhaal, dat vond ik echt top! Ik zat meerdere keren met opengeslagen mond te staren tijdens het lezen, want de daden van truthordance zijn vele malen erger dan ik had verwacht.

De schrijfstijl van Chinouk is ook weer erg goed. Ik had dit boek gewoon binnen een middagje uit, want ik kon gewoon niet stoppen met lezen. De schrijfstijl is vlot, houdt je nieuwsgierig en weet je goed mee te nemen in de gevoelens van de personages. India is een hele lieve meid, maar maakt zich heel erg druk. Je leeft erg met haar mee en daarnaast vond ik het gaaf dat ook de jongens op de opleiding iets meer aandacht kregen in dit verhaal. Het eerste boek had veel informatie over de balletwereld, dus nu werden er niet veel termen naar je hoofd gesmeten. Erg prettig, want zo is het verhaal iets vloeiender. Het balletwereldje was nog duidelijk te voelen, zeker de onderlinge rivaliteit is goed te merken.

 

Dit tweede deel is echt ontzettend spannend en wist me meerdere keren echt te choqueren. Truthordance is nog gevaarlijker dan gedacht, maar wie zou het zijn? Ik weet het nog steeds niet, maar ik heb nu wel mijn verdenkingen. Mocht ik het fout hebben zou ik het boek zeker vijf sterren geven, maar aangezien ik dit nog niet weet houd ik het nu tussen de vier en vijf sterren. Ik kan in ieder geval niet wachten op het laatste deel in deze trilogie, want ik wil maar al te graag weten of ik gelijk heb!

Beoordeling: 9/10

Hierbij de link naar Bol.com, maar steun je lokale boekhandel en bestel je boeken bij Bookaroo!

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar. in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

1 reactie

  1. Wat een fijne recensie! Ik miste ook wat directe spanning in het eerste deel, maar ik geloof nu helemaal dat het goed wordt gemaakt in dit tweede deel. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.