Recensie: Breaking Yawn (Twishite Saga #2)

Titel: Breaking Yawn (Twishite Saga #2)11 Breaking Yawn

Auteur: Stephordy Mayo

Genre: Parodie, Humor, Young Adult, Fantasy, Romantiek

Uitgeverij: Michael O’Mara Books Unlimited

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 12,49

Cijfer: 4/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Heffa Lump is klaar met haar middelbare school en klaar om een vampier te worden zodat ze voor altijd gelukkig kan zijn met Teddy. Ze is van plan om beroemd te worden en doet daarom ook mee met Undead Got Talent, waar de Vindicti jureren, maar ze is nog geen vampier. Ze wil dolgraag met Teddy trouwen, maar dan is er ook nog een weerwolf die haar leuk vindt… Dit tweede deel van de Twishite Saga vertelt over het derde en vierde boek van Twilight met een humoristisch randje.

 

Na New Moan ging ik meteen door met het tweede deel in de parodie-serie op Twilight. New Moan vond ik wel oké en het is overduidelijk de bedoeling om een pauze te nemen tussen de twee boeken, want zo veel absurdheid kan je als lezer gewoon niet aan… Nee, ik heb wat minder genoten van het tweede deel.

 

New Moan zit al vol met flauwe grappen, oversekste opmerkingen en verwijzingen naar de schrijver en in dit boek is dit weer het geval. De absurde personages en gebeurtenissen vliegen je om de oren maar dat wordt je na een tijdje wel zat. Ik werd al snel dit belachelijke verhaal zat. Ik heb een paar keer wel moeten grijnzen, maar de humor is er een beetje vanaf. Deze serie moet je met een flinke korrel zout nemen, anders kom je er wat lastig doorheen.

 

Pluspunten zijn er wel hoor. Ik heb wel een paar keer de humor ingezien van het verhaal en de hoofdstukken verteld vanuit het perspectief van Teddy en Joe (de nieuwe Jacob) waren best grappig en hadden wat unieks. Het wist me alleen niet meer te boeien. Bij de meeste hoofdstukken had ik meer de gedachte van ”Ja ja oké, het zal wel…”. Het was wat te veel van hetzelfde en dat haalt de plezier van het lezen er een beetje uit. Voor liefhebbers of haters van Twilight is deze serie zeer geschikt, maar lees met mate, anders wordt de absurde humor een beetje teveel.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.