Bullet Journals vond ik vroeger maar niks. Ik zag vele kunstwerken voorbij komen, maar ik zag zelf het nut er niet van in. Uiteindelijk ben ik toch overgehaald, want door alle drukte was mijn leventje af en toe behoorlijk chaotisch. Ik vergat afspraken, wist niet meer wat er allemaal op mijn planning stond voor een dag, ik had een goed overzicht nodig! Een Bullet Journal kwam toen enorm van pas. Ik had alleen nog niet een mooi notitieboekje waar ik alles in kon zetten. Ik begon met het gebruiken van een groot blokjesschrift, maar voor 2018 ga ik het anders aanpakken. Dan ga ik met Bullet Journaling beginnen, de bullet journal met een handige uitleg!
Ik heb al wat ervaring op het gebied van Bullet Journals, maar ik heb zelf nog niet een echt bullet journal-boekje gebruikt waarin ik alles netjes opschreef. Natascha Kranenburg blogt al een tijdje over Bullet Journals op Planning Routine en heeft Bullet Journaling uitgebreid met een gids voor starters. Laten we beginnen met het behandelen van deze gids, want daar is genoeg in te zien.
De handleiding bestaat uit veel informatie over het opzetten van je bullet journal. Wat is de basis voor je bullet journal, wat komt er meestal allemaal in voor, wat heb je er allemaal voor nodig, voorbeelden van handlettering die je kan gebruiken, Natascha weet je goed te onderwijzen in het maken van een bullet journal. De uitleg is duidelijk, geeft mooie voorbeelden en geeft een toelichting voor alle pagina’s die bijna elke bullet journal gebruikt. Zo komen monthly spreads, toekomstlogs, keys en dergelijke aan de beurt. Voor de beginnende bullet journal is dit erg fijn, zodat je binnen no-time de basis te pakken hebt.
De voorbeelden van de handleiding staan ook aan het begin en aan het eind van de bullet journal zelf. De spreads aan het begin passen niet helemaal bij de lay-out die ik ga gebruiken, maar het is een prima richtlijn voor als je even geen idee hebt hoe je eigen pagina’s eruit gaan zien. Aan het eind vind ik de voorbeelden erg leuk, ze zijn ook praktisch aangezien er banners, lettertypes en dergelijke in staan. Ik weet niet in hoeverre ik mijn bullet journal ga uitbreiden met banners, tekeningen en meer, maar Natascha spoort me wel aan om er wat moois van te maken! Bij de banners is er ook een stap-voor-stap uitleg, heel handig!
Dan verder met de bullet journal zelf en hoe functioneel die is. Ik ga deze bullet journal gebruiken voor het jaar 2018, dus nog niet alle pagina’s heb ik nog gemaakt (niet getreurd: in de aanloop naar 2018 komen er nog blogjes waarin ik laat zien hoe ik mijn bullet journal heb ingedeeld). Over het algemeen kan ik zeggen dat ik tevreden ben over de kwaliteit van het boekje.
Ten eerste komt de bullet journal in verschillende ontwerpen. Ik heb de blauwe met gouden spikkels, maar je kan ook uit drie andere ontwerpen kiezen. Ik vind ze zelf erg mooi: ze zijn opvallend, maar zijn niet too much. Het boekje klapt makkelijk open en valt niet snel dicht, hij is lekker stevig. Er zit ook een lintje bij zodat je boekje niet snel openklapt en beschadigt, wat ook erg fijn is. Het boekje is precies de goede maat: hij is klein genoeg zodat hij met gemak in je tas past en je kan hem met gemak overal mee naartoe nemen. Hij is ook weer niet te klein, want je kan genoeg op een pagina neerzetten.
De puntjes op de pagina’s zijn donkerder dan in andere boekjes. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn, maar de puntjes zijn voor mij prima, ze zijn duidelijk en komen niet enorm in het zicht als je eenmaal de pagina hebt ingevuld. De pennen die ik gebruik zijn stabilo’s en copic multi liners, die niet door de pagina’s heen zullen komen. Bij elke pagina staat er al een paginanummer, zodat je dat niet zelf hoeft te doen. Een nadeel aan de bullet journal is dat je ongeveer 160 lege pagina’s hebt die je kan gebruiken. Voor mijn jaaroverzichten heb ik al veel pagina’s nodig, dus ik gok dat ik alleen nog ruimte over zal hebben voor maandoverzichten. Week- en dagoverzichten zal ik waarschijnlijk in een ander schriftje/bullet journal-boekje moeten zetten.
Al met al vind ik Bullet Journaling een erg fijn boekje die ik intensief ga gebruiken in 2018. Pas maar op, want de komende weken ga je meer voorbij zien komen van de bullet journal, aangezien ik dan laat zien welke pagina’s ik heb gemaakt in dit boekje. Wie weet doe jij nog inspiratie op voor bepaalde pagina’s! Ik kan deze bullet journal aanraden voor alle beginnende bullet journal-liefhebbers onder ons. De handleiding is een goede toevoeging en weet je te helpen met de eerste stappen van je bullet journal en het boekje is erg fijn om in te werken, ideaal om tijdens de feestdagen cadeau te doen zodat je vrienden en familie in 2018 een productief jaar hebben met een bullet journal!
Deze bullet journal heb ik mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie, promotie op social media en aanvullende blogs over mijn indeling van de bullet journal.
4 reacties
Naar het reactie formulier
Wat handig zo’n boekje om te kunnen oefenen met het bijhouden van een Bullet Journal! Ik wist nog niet dat dat bestond. Veel plezier ermee en alvast succes met het bijhouden van je journal in 2018!
Auteur
Dank je Inge! 😀 Al die voorbeelden zijn inderdaad heel handig!
Ik denk dat ik echt net iets te perfectionistisch ben voor een bulletjournal… Ben echt zo’n persoon dat als ik halverwege de maand een ding niet meer leuk vind, ik gelijk he-le-maal overnieuw wil beginnen. Dus ik heb voor 2018 gewoon een simpele zwarte agenda gekocht, en ga het toch wel een beetje opleuken met wat kleur enzo, maar denk dat ik nooit echt het bulletjournal wereldje in zal gaan.. XD
Auteur
Haha, zo kan het ook! Ik hoop dat het bij mij ook een beetje netjes blijft, haha! 😛