Recensie: Calamity (De Wrekers #3)

Titel: Calamity (De Wrekers #3)

Auteur: Brandon Sanderson

Vertaling: Rogier van Kappel

Genre: Dystopie, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Uitgeverij Q

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021403595

Prijs: 17,50

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De wereld begint langzaam slechter en slechter te worden. Een groot deel van de Wrekers is gestorven en sommige Epics zijn duister geworden. Een van de beste bondgenoten van David is overgelopen naar het duister en vele steden worden verwoest. Regalia’s plannen worden langzamerhand werkelijkheid. David en zijn team gaan naar Ildithia, een zoutkristallen stad die zich kan verplaatsen. Daar proberen ze een Epic terug te halen uit het duister, maar David heeft nog grotere plannen: hij wil een einde maken aan Calamity, de bloedrode ster aan de hemel die zorgde voor het ontstaan van Epics. Kan David de wereld redden?

 

De Wrekers is een fantastische trilogie vol spanning en epische actiescènes die het ontzettend goed zouden doen als verfilming. Ik ben echt gehyped door Staalhart en Vlammenwerper en nu heb ik eindelijk het derde deel van deze trilogie gelezen. Ik had hoge verwachtingen voor dit slotdeel. David weet altijd op geniale wijze de vijand te slim af te zijn, maar zou hij dat ook kunnen zijn tegen de oorzaak van alle ellende op aarde?

Calamity is weer net zo’n spetterend verhaal als de vorige delen. David en zijn bondgenoten zijn telkens uit op actie en er zijn genoeg gevechten en ruwe confrontaties die je flink wat adrenaline bezorgen. Brandon Sanderson weet wel hoe je een verhaal spectaculair maakt! De situatie van de Wrekers is niet bepaald rooskleurig, want de kans dat het team een einde weet te maken aan de Epics is erg klein. Hoe kan David nou weer Calamity stoppen? De situatie is haast uitzichtloos, waardoor je als lezer alleen maar nieuwsgierig raakt naar het einde. Het is gewoon lastig om dit boek even weg te leggen! Sommige hoofdstukken waarin het gevaar even is geweken kunnen misschien wat langdradig zijn, maar gelukkig beland je al weer snel in een nieuw spannend moment.

Dit deel vertelt je nog meer over de krachten van de Epics. Epics hebben allemaal hun eigen krachten, maar hoe werken deze precies? Hoe werken in principe de zwaktes van Epics, en is Calamity nou een persoon? Er zijn nog veel vragen, maar in dit deel krijg je alle antwoorden. Wauw, wat stond ik toch perplex! Brandon Sanderson weet zo veel logica te brengen in de vermogens van Epics en weet door bepaalde wendingen het verhaal telkens een interessante draai te geven. Ik bleef maar geboeid, van begin tot eind!

En dat einde… Wauw, een beter einde bestaat niet! Het was prachtig om te zien hoe deze trilogie werd afgesloten. Ik zal er weinig over zeggen, maar ik had een ontzettend voldaan gevoel na het lezen van het laatste hoofdstuk. Brandon Sanderson is echt een genie als het gaat om het afsluiten van deze serie, ik had echt intens genoten richting het einde van het boek. Het is spectaculair, episch (haha, dit woordgrapje blijf ik niet zat) en onvoorstelbaar. Calamity is een waardige afsluiter van deze trilogie en weet ondanks de actie en de informatie over Epics ook nog eens aardig wat humor te bezitten. De Wrekers-trilogie is een perfect boek voor mensen die zin hebben in wat grote actie, kickass personages en een opbouw waar je u tegen zegt.

Dit boek heb ik mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

1 reactie

  1. Deze serie is zo goed!! <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.