Recensie: Callum’s Spellbook

Titel: Callum’s Spellbook

Auteur: Tracey West

Uitgeverij: Scholastic

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781338620597

Prijs: 10,99

Link naar de pagina op Goodreads

Callum en Ezran reizen met Rayla naar Xadia, waar ze een drakenei hebben uitgebroed. Ze proberen de vrede te herstellen, maar op hun pad komen ze vele mensen en magische wezens tegen. Callum noteert veel in zijn schetsboek, die ook dient als spreukenboek door zijn magie. In dit boek vertelt Callum je alles over de mensen en elfen die hij kent, maar ook over de wereld waarin hij leeft en alle wezens die daarbij komen kijken.

Ik ben een groot fan van The Dragon Prince. Momenteel zijn er drie seizoenen verschenen en vooral het derde seizoen vond ik fantastisch. Uiteraard moest ik ook boeken verzamelen over deze serie, en Callum’s Spellbook is het eerste boek met meer informatie over de wereld van The Dragon Prince. Ik bestelde hem snel bij de Donner en binnen een paar dagen kon ik eraan beginnen!

In dit boek neemt Callum je mee op zijn reis en vertelt hij je alles over Katolis (de mensenwereld) en Xadia (de wereld van de elfen). Hij beschrijft alle mensen die hij kent, geeft informatie over de verschillende plekken van Katolis en Xadia en hij legt verschillende wezens uit die hij tegen is gekomen. Dit boek kan je lezen als je bijna richting het einde van het derde seizoen zit en geeft je een mooie blik op de avonturen die Callum en zijn vrienden hebben beleefd. Het leest lekker weg en dit boek heb je met gemak binnen een dagje uit. De schrijfstijl past ook heel erg bij Callum en als iemand anders wat heeft geschreven in het boek, merk je ook echt dat iemand anders aan het woord is.

De inhoud ziet er ook echt schitterend uit. Schetsen van Callum worden afgewisseld met karakterschetsen of beelden van de serie. De opbouw van het schetsboek is ook erg helder en het mooie is dat je ook wezens ziet die je (nog) niet tegen bent gekomen in de serie. Zo ken je drie verschillende soorten elfen, maar in dit boek kan je al wat zien van de andere soorten elfen die er bestaan. Callum geeft graag wat kleine hintjes naar de volgende seizoenen, er kunnen nog vele avonturen komen als je ziet wat deze wereld nog te bieden heeft!

Callum’s Spellbook is een erg goed boek voor fans van The Dragon Prince, omdat je veel meer informatie krijgt over Xadia en Katolis. Het geeft een overzicht van alle personages, wezens en locaties van deze serie, met mooie illustraties die erg afwisselend zijn. Het zorgt ervoor dat je steeds meer zin hebt in nieuwe seizoenen en je krijgt meer binding met de personages. Op naar de volgende boeken van The Dragon Prince!

Beoordeling: 9/10

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.