Recensie: Clownsnacht

Titel: Clownsnacht

Auteur: Daniëlle Bakhuis

Genre: Jeugdhorror

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 133

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000370375

Prijs: 12,50

Link naar de pagina op Goodreads

Fara moet een avond oppassen bij de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot en ouderwets huis en hebben twee lieve kinderen. Fara heeft in het begin een prima avond, maar als de stroom vaak uitvalt en een van de kinderen vaak wakker wordt, is Fara bang dat er meer in het huis aan de hand is dan ze had verwacht…

Daniëlle Bakhuis vind ik zelf een fantastische schrijfster die hele intrigerende verhalen kan vertellen. Normaal schrijft ze YA-verhalen, maar bij auteursbezoeken op scholen hoorde ze dat veel leerlingen een goede jeugdhorror wilden lezen. Nou, dat wilde ze wel doen! Clownsnacht zou erg eng zijn, maar vond ik dat als 25-jarige ook?

Clownsnacht weet ervoor te zorgen dat zelfs ik kippenvel kreeg. Daniëlle Bakhuis weet de sfeer erg grimmig te maken en gaandeweg het verhaal de spanning op te voeren. Bij elk einde van een hoofdstuk zorgt Daniëlle voor een kleine (of juist hele grote) cliffhanger zodat je haast niet dit boek weg kan leggen. Zo las ik dit boek binnen een avondje uit, ik moest gewoon weten hoe het eindigde!

Ook vind ik dat Daniëlle Bakhuis ervoor zorgt dat je binnen een korte tijd toch heel goed personages leerde kennen. Dit boek is iets langer dan honderd pagina’s, maar Fara was heel realistisch. Zelfs personages die haast niet in het verhaal voorkwamen, lieten toch unieke eigenschappen zien waardoor ik die persoon goed leerde kennen (zoals de beste vriendin van Fara).

Het grote verhaal is nog vele malen enger dan ik had verwacht en zeker de laatste bladzijde met een waarschuwing van Daniëlle Bakhuis zorgde ervoor dat ik enorme rillingen kreeg. Wauw, wat is dit toch een heerlijke jeugdhorror! Erg spannend, kort en krachtig, precies wat het heel goed gaat doen bij middelbare scholieren. Tip: lees maar niet voor het slapen gaan, want zorgeloos in slaap vallen gaat dan echt niet lukken…

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar in uil voor een eerlijke recensie en promotie op social-media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

1 reactie

  1. Ik heb ook heerlijk zitten griezelen bij dit boek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.